Bara för en stund.

Vissa nätter är jag skrämmande tacksam över att jag numera är så sysselsatt, för även om jag börjar tänka på saker som gör mig ledsen, orolig eller rädd, så är det bara för en stund, för jag har inte tid.Kvällens sönderlyssnade låt: One Republic - SecretsJag trodde inte att den här biten av livet skulle bli så invecklad. Jag trodde det här var den enkla biten... Jag kanske är naiv.

När rosa elefanter börjar flyga..

Livet känns verkligen asbra nu (bara aningen besviken på en punkt, men men...), och det känns som att jag har fullt upp hela tiden :)

Jag vet faktiskt inte exakt vad som fyller upp mina dagar, utan jag flänger runt för att träffa folk, jag tar tag i saker i mitt liv jag skjutit upp under en mindre evighet, jag är ute och promenerar (Oh my GOSH, har rosa elefanter verkligen börjat flyga?).. jag är helt enkelt bara ständigt sysselsatt! And lovin' it!


Positivt med detta är att jag typ ligger efter 3-4 veckor med alla mina serier. Har aldrig hänt förr! Jag har helt enkelt viktigare saker för mig än att glo på en skärm tills ögonen blöder. Det om något är bekräftelse för att jag inte låter livet flyta förbi längre!

Det negativa är att jag inte hinner med sociallivet på nätet. De som bor i stan göre ju inte så mycket, dom kan berätta om vad som händer när man väl ses... men sen har jag faktiskt en del utspridda vänner som jag knappt ens träffar en gång om året!! Känns INTE helt bra att vara ofokuserad gällande dom... dessutom vet nästan ingen hur man använder telefon (lagom tills vi är medelålders är vi säkert inpluggade med kontakter till dumburkarna) utan det är bloggar och fejjan som gäller ifall man vill hålla sig uppdaterad ;P


Nu är det dags att käka något, kan inte leva på en banan hela dagen (haha, och jag undrar varför jag känner mig så trött?) och sedan... hm. Ja, en del av mig vill fortsätta grejja med viktigheter, den andra sidan vill socialisera... ska undersöka om jag kan kombinera! Multitasker-Debbie är i gasen idag!

Be kind - Rewind

Mental note: Lilla fröken Deborah ska ICKE shotta numera.

Det känns ganska råsjukt att gå från den där partysvampen med smaklökar av stål till mesen som inte pallar några få shottar utöver ölen.

Med dunkande huvud, ett uppskrapat o ett mörbultat knä samt ett fult svullet nyckelben sitter jag nu och äter frukost: Alvedon med Kaffe.

 

Härnäst: Hem till päronen.


Life.

Har grubblat fram och tillbaka idag... Jag pratar mycket om hur urless jag är på internet för att det nästan är det enda sättet att hålla sociallivet intakt (såvida man inte är snorrik och har råd att springa på krogen varenda helg då).

Men ändå sitter jag här och skriver ner helt meningslösa saker i min söta fjortisblogg, och ändå är jag medlem på ett fåtal communityn, framförallt facebook. Vem är inte beroende av skiten idag? Man kan fastna i timmar medan man bläddrar igenom andras fotoalbum, läser vilken krog de ska till på helgen, hittar hundra stycken kamrater man hade i dagisåldern, för att inte tala om att man måste klicka på "like" knappen till var och varannan grej folk skriver.

Något i mig vill krampaktigt hålla kvar vid den där sidan. Logga in och snoka runt kring vad alla sysslar med... men vad ger det? Påverkar det mig positivt överhuvudtaget? Nej. Inte direkt.

Idag rensade jag min mail. Jag raderade inte mindre än 431 jävla mail från facebook... och då rensade jag ändå mailen i slutet av november.

Facebook. Fuckbook. Jag hoppas att jag en dag har tillräckligt mycket LIV i den RIKTIGA världen att jag kan radera kontot utan en sekunds tvekan.


På tal om liv så känns det som att jag fyllt den här veckan av liv!

Måndag: Åkte till tippen med en massa skit, sen middag hos päronen
Tisdag: Planerade och strukturerade min kaotiska ekonomi
Onsdag: Fikade med Sofie & handlade förvaringskorgar
Torsdag: Morgonpromenad. Städa? Kvälls-fika med Emelie & tjattra om op
Fredag: Städa hos päronen. Äta våfflor med syster, systerbarn & päron
Lördag: Party party med Ida :)
Söndag: ?


Life. Life is good. Jajjamen. Och ikväll blev det ytterligare lite bättre.

Nu ska jag dola med mina nyinköpta korgar och sen sova! En liten mami har viskat i mitt öra att en viss faster tänker släpa ut mig i den outhärdligt tidiga morgonsolen imorn för att promenera ;)

NATTI!

Ps. Har inte haft tid att läsa sluta-röka-boken på flera dagar nu!! FY PÅ MIG. Jag är faktiskt besviken över att jag inte tagit mig tid till det. BÄTTRING!

Home again

HAHA, sinnessjukt! Sååå... vi skulle vara hemma i Jönköping runt 18.00 på lördagkvällen, men var inte framme förrän 19.30 på söndagskvällen? Tids-naiva-trion får man snart börja kalla mina bröder och mig alltså...

Nåja. Är iaf hemma och det känns bra... inte helt bra dock. Är lätt att vara pepp och optimistisk INFÖR nåt, men när man väl är DÄR så känner man sig nästan krossad av tyngden. Men det är just DÄRFÖR jag ska fixa, dona och klara upp saker och ting. Så jag slipper känna mig krossad av det.

Ikväll insåg jag också att jag trissar upp mig över så dumma saker. Saker jag inte bör ägna så mycket energi och känslor på. Saker som inte berör mig helt enkelt. Har aldrig tidigare tänkt på hur dumt, onödigt och livsutsugande det är att gå omkring med så mycket känslor och tankar kring saker jag ändå inte VILL lägga mig i?Finns två riktigt bra saker i mitt liv just nu. Den ena är upp till mig, den andra råder jag inte över helt och hållet. Och det känns bra. Frustrerande, men bra. Låter kanske inte riktigt klokt..

Nattens sound:

James Blunt - High

Beautiful dawn
Lights up the shore for me
There is nothing else in the world
I'd rather wake up and see
with you

Beautiful dawn
I'm just chasing time again
Thought I would die a lonely man
in the endless night

But now I'm high
Running wild among all the stars above
Sometimes it's hard to believe you remember me

Beautiful dawn (Beautiful dawn)
Melts with the stars again
Do you remember the day when my journey began?
Will you remember the end of time?

Beautiful dawn,(Beautiful dawn)
You're just blowing my mind again.
Thought I was born to endless nights
until you shine

High
Running wild among all the stars above.
Sometimes it's hard to believe you remember me

Will you be my shoulder when I'm grey and older?
Promise me tomorrow starts with youHemlängtan!

Har sovit 3 timmar på förmiddagen efter en natt fylld av diskande och röjande i brödernas kök, och nu är det dags att fortsätta arbeta! Känns som ett väldigt fair trade att städa deras kök i utbyte mot gratis skjuts ner till lilla Jönköping :)

Nu längtar jag verkligen hem! På ett sätt har det varit sååå najs att vara häruppe, då jag fått mycket gjort men samtidigt känt det hela tiden som att jag fått ladda batterierna... Men nu vill jag hem. Finns verkligen mycket jag vill göra därhemma nu.

Vet inte om det bara är hjärnspöken... men mitt röksug har minskat. haha. Placebo? Ajja, förhoppningen är ju att boken ska få mig att sluta helt, så jag tar allt jag får! Det står även i boken att det är av yttersta vikt att man INTE slutar röka innan man läst ut HELA boken. Finns ett helt långt stycke om just detta, och jag är hyfsat övertygad om att snubben försöker använda sig av omvänd psykologi... haha.

Igår tipsade bror Simon mig om att se filmen "Law Abiding Citizen", en film jag tidigare avfärdat pga omslaget (haha JAPP. Är omslaget svart-vitt, grådassigt, psykadeliskt, har militärlik text eller "sunkig" text går de fetbort för mig och jag bryr mig inte ens om att läsa handlingen... förutfattade meningar? Jag?) så jag tittade på trailern och... OOOH MUST SEE!! Var ett bra tag sedan jag verkligen ville se en film så gärna! Får väl återkomma om hur bra/dålig den var när jag väl sett den.

Nuuuu ska jag suga på cancerpinnar med bror Frank och sen fortsätta städningen av köket. Vill verkligen att vi hinner till Jönköping innan det är skitsent för omväxlings skull... Tidsoptimisterna i vår familj (det vill säga: hela bunten) är inte så duktiga på att passa tider direkt... Får väl se hur detta går.

CIAO CIAO!


Ps. Har glott en hel del på bilderna jag fått med mig från syster Louise... och det är så underligt att se på bilderna. Simon frågade mig igår hur det känns att titta på dom där bilderna av när jag var så tjock... och jag vet inte. UNDERLIGT är väl ett ord man skulle kunna beskriva känslan med... Men framförallt skam. Jag vågar/vill liksom inte lägga upp sånna bilder av mig offentligt, och jag är inte helt bekväm med att erkänna att jag såg ut sådär. Och det gör mig ledsen, för jag behöver ju inte skämmas. Det där är vem jag var, och till viss del fortfarande är. Det är JAG.

Where does the road end?

Jag älskar verkligen när jag har den här viljan, energin och kämparlusten i mig. Den kommer inte direkt ofta, men kommer gör den, dessvärre vet jag aldrig när den bestämmer sig för att försvinna illa kvickt och lämna mig mitt i en enda röra (som var tänkt att bara vara en röra under en kort period för att senare resultera i något riktigt superbra). I vilket fall är kämparglöden här nu, och har varit i många dagar, vilket resulterat i så mycket bra känns det som...

Det finns mycket jag vill göra, här nu, och gärna allt på samma gång. Problemet är att jag inte KAN fixa allt genom att knäppa med fingrarna för att jag fått en så bra idé, jag kan heller inte fixa allting på samma gång hur gärna jag än vill, och tillsist; jag är i en annan stad och det jag vill fixa kan jag bara fixa på plats i lilla Jönköping. Nåja, på lördag åker jag hem och då kommer jag svära åt hur äckligt entusiastisk jag varit den senaste veckan.. hehe. Helgen blir mitt eldprov helt enkelt.

Idag köpte jag två saker. Dels ett par solglasögon så jag undviker att ögonen långsamt bränns ut ur skallen på mig när jag går på morgonpromenaderna, och  en bok om att sluta röka som mamma och andra tipsat om. Det ska bli intressant att se om denna lovordade pappersbunt verkligen kan få mig att sluta. Jag har redan börjat läsa den, och än så länge tycker jag den är både intressant och komisk på sina ställen.


Jag läser ett nytt stycke varje gång jag skuttar ut på rökpaus - hoho :D


Jag pratade med Simon för några dagar sen om framtiden, och vi var båda överens om att den värsta frågan en person kan ställa är "Vart tror du att du är om tio år?" eller fem år för den delen. För jag kan svara vart jag HOPPAS att jag är, eller vart jag DRÖMMER om att vara, men det är ju inte ett korrekt svar eller hur?

Vart är jag om tio år?
Framgångsrik föreläsare? Barskrapad misslyckad författare? Mamma och hustru? Singel och cancersjuk? Ja inte fanken vet jag, och inte tror jag något heller. Jag vet vart jag varit, jag vet hur det format mig, jag vet att tillochmed mina misstag och dåliga val har haft lika stor inverkan på mig som de positiva händelserna genom åren. Jag vet vart jag varit, jag vet vart jag är, och alla framtida dagar är nya dagar, spännande dagar, och jag vet inte vart jag kommer hamna.


Men självfallet ska jag försöka hamna på en så bra plats som möjligt :)

Nyfunnen kraft

Har varit en super dag, söndagen alltså. vi åkte hem till äldsta systern och blev bjudna på söndagsmiddag och kaffe, jag fick även med mig en hel drös med bilder från julaftonar, påskfiranden, dop etc som jag inte sett tidigare. Jag är sååå sugen på att börja sätta ihop fotoalbum!! Ska definitivt göras när jag återvänder till Jönköping.

När man har långtråkigt kan man dessutom prova hur vig eller stark man är.
Jag har nu bevisat för mig själv att jag är rejält envis, men saknar muskelstyrka helt.
Kunde inte lyfta upp mig på det här sättet längre än 2 sekunder. Jag är en mes, dags att träna armarna!

Utöver mina fantastiska akrobatövningar så händer det bara bra grejjer tycker jag. Har fått en "ny" mobil av bror som jag fullkomligt ääälskar. ÄNTLIGEN en mobil som inte helt plötsligt dör, eller som hackar tills jag tappar förståndet!


Något annat bra är att jag är i någon slags "ta tag i allt som är fel"-stadie :D Jag planerar, strukturerar och känner mig very very peppad. Nu ska det bli andra bullar, och nu ska jag faktiskt börja ta till mig alla råd jag fått av vänner och familj angående ekonomin och annat livsviktigt.

... Känns bra. Väldigt bra. Jag SKA ordna så jag får struktur i mitt liv. Jag SKA göra fotoalbum (något jag skjutit upp i flera år? Hundratusen miljarder bilder som glöms bort i datorn...), och så ska jag se till att läsa den där sluta-röka-boken! nu jädrar :)Finns bara en enda sak utöver allt detta som surrar i mitt huvud... Och jag vet inte riktigt hur jag ska gå vidare med det, om jag bör göra något alls. Alla säger jämt att man ska ha tålamod, vänta, låta saker hända av sig självt, men jag har endast erfarenheter av att saker står stilla eller blir helt fel när man håller klaffen och väntar.. Vad hände med mitt nya mod? vad hände med "Man lever bara en gång"-och-"våga språnget"-mottona?


Plötsligt känner jag mig som en riktig fegis.

Örebroturist

Nu är jag i örebro, kom hit natten till torsdagen. Förvånansvärt nog är det underbart. Kände ju först att jag inte var så sugen på att åka hit, att jag hade för mycket annat att ta itu med hemma och sådär... men jag tog hjälp av storebror och pappa och redde ut en del av röran igår, och nu kan jag äntligen andas lite.

Har bistått bror Sajmon i köket och skalat potatis och lite smått, nu står han och gör resten av jobbet. Haha, jaaa... bröderna bus och lillasyster galning har ganska bisarra mattider.

Har även diskuterat en hel del med äldsta bror Frankieboy angående sociala spelregler, missförstånd, subtila vinkar och dolda motiv. Så mycket att ta in i beräkningen och så mycket att ta hänsyn till... jag blir alldeles snurrig. Men det är intressant också.


Är sällan inne på facebook nuförtiden. Jag får mest huvudvärk av skiten faktiskt, men något gör att jag helt enkelt inte kan sluta att kika in där nu och då. Är väl för att jag helt enkelt är på tok för nyfiken på vad folk sysslar med. I vilket fall öppnade jag en virtuell lyckokaka med budskapet:
"Be patient: in time, even an egg will walk."
Och därefter kollade jag vad facebook-spåkulan hade att säga:
"Ditt tålamod tryter ibland. Du måste lära dig att vänta. Koppla av med en bok istället för att pressa din vän på svar. Du kommer snart att få veta ändå."

Är väl medveten om att sånt här är BS och jag tror inte ett skit på varken detta eller horoskop... men ibland träffar orden så skrämmande rätt. Jag har verkligen noll tålamod...

Nuuuu ere dags för krubb! Ciao!

andas.

Ja, nu försöker jag ha rättvänt dygn (har hållit det i i en vecka nu), men jag är såååå sömnig och trött hela hela tiden. Bara de första timmarna på förmiddagarna som är ok. Men vill jag ha en sund livsstil så ingår ju faktiskt en bra dygnsrytm. Dock LÄR (läs: kommer) örebrovistelsen råsabba den...

Känns som att allting är lite kaos just nu. Försöker få ordning på ekonomin, viktiga papper att skicka iväg, viktiga ställen att ringa, hinna göra allt och ställa upp för de jag lovat saker, ovanpå detta försöka hålla fokus på viktiga saker i hemmet, och allting rörs till ännu värre av dumma tankar jag inte bör tänka just nu -men inte kan låta bli :P

AAAAAAAAANDAAAAAAAAAAAS


säger jag till mig själv. Lyckas dock inget vidare. Ska gå och lägga mig nu och hoppas att jag vaknar skit-tidigt och att allting på något magiskt vis löst sig imorgon, eller att jag blivit einstein-smart och hittat en universal lösning för allt ;)


Lite klyshigt,
men jag gillar klyshiga saker alltför ofta ;)

Ps. Mysig dag trots ett kaotiskt sinne. Tog en liten rutt med faster runt rocksjön på morgonkvisten, åkte hem till päronen och umgicks med bröderna, sen åkte vi hem till syster och firade hennes födelsedag med alla barnen. Satt med min lille gudson i knäet ett tag framför tvn medan han drack sin kvälls-välling. Tänk att jag börjat gilla ungar? Jag som stod inte ut med ungar förr... Är väl annorlunda när man blir äldre antar jag :)

That's life

Har haft en riktig toppenhelg :) Blev dels en liten roadtrip med mina föräldrar, därefter trevligt sällskap, alkoholförtäring, innehållsrika diskussioner, och avslutades med ett snabbesök hos en gammal dam.

Kom dock hem till en lägenhet som känns mer öde än någonsin.. Kanske kan jag liva upp den med kaktusar eller nåt? Måste vara växter som inte faller Charlie i smaken iaf, annars är det bara bortslösade pengar.

Har några småsaker jag går runt och tänker på nu, saker jag vill förändra, saker jag hoppas på.. Ska definitivt låna en bok som tydligen ska få en att sluta röka så fort man läst ut den. Nu har jag hört så många prata om den att jag helt enkelt måste se ifall det funkar. En annan sak är att jag insåg i helgen hur dum jag känner mig som inte är påläst kring så mycket relevant i livet... Men jag vet inte riktigt vart jag ska börja på den punkten. Kanske finns det en bra bok för det också? Sen finns det en hel del annat som fyller mitt huvud...

Nej nu är det nog dags för mig att slagga, imorn är en ny dag och jag har saker att göra, på onsdag eller torsdag åker jag till örebro i en vecka.. av nån anledning känner jag mig inte sugen på det. En del av mig vill stanna hemma och försöka ta itu med en del saker, känns som att jag hela tiden åker hemifrån, som att jag flyr lite ifrån mig själv. Åker jag bort så slipper jag tänka så mycket på mitt eget ungefär? Hm. Nåja, en vecka hit eller dit, mitt eget kommer finnas kvar vare sig jag vill det eller inte. That's life.


Nattens sönderlyssnade låt:


Natasha bedingfield - Soulmate


Gonatt :)

Sort of Redhead

Idag ska jag hem till mamsi för att umgås, städa och få klippning! Härligt härligt.

Slängde i en mahognytoning imorse när jag steg upp, så nu har jag någon knäpp svart-röd nyans i håret. Typ.. svart med rött skimmer?

I like it :)Gårdagens fynd var en läderjacka på myrorna.


Sen har jag totalkvaddat min ekonomi IGEN. Jag vet inte hur jag lyckas... kollade upp saldot på internetbanken och det ENDA jag köpt fram till igår är smågrejjer från ica. Det är nog dags å inse att jag måste börja handla allt mitt käk & hushållsskit från Willys helt enkelt. Ica mitt inne i stan har priser som dödar min plånbok bevisligen.

Let the sunshine in!

Hej och hå. Steg upp klockan 4 imorse. Är så typiskt, antingen har jag så kvaddat dygn att jag vaknar sent på eftermiddan, eller också så "bra" dygn att jag vaknar mellan 3 och 4 på morgonen :(

Nåja. Just nu väntar jag på lilla mami, hon har stickat en matchande mössa till min fina fina halsduk! Så jag ska äntligen få den, och så ska vi åka till myrorna lite. Är den enda formen av shopping som jag och mamma gillar, och ett av de få gemensamma intressena. Så det ska bli trevligt!

Därefter ska jag träffa lilla Fii för att fika. Härligt härligt! Efter den långdragna förkylningen känns det helt underbart att få hitta på lite saker och träffa folk!

OCH VAD UNDERBART DET ÄR MED SOL!!
Att titta ut genom fönstret och se en klarblå himmel och strålande solsken gör mig alldeles...
varm inombords! Har nog aldrig tidigare längtat efter våren som jag gjort denna vinter.
Våren är min absoluta favorit årstid. Allting vaknar till liv, solen skiner, folk får en ny lyster och pigghet i blicken, för att inte tala om hur nyförälskade många ser ut att vara. Våren känns nästan som en fjantig disneyfilm ibland, och jag älskar det :)

Hoppas på att få lite hårklippning imorn av papsen, mitt hår är en katastrof.

Jädra skit. Jag är sömnig. Blir alltid sån av det här tidiga dygnet. Har hittils druckit 2 koppar kaffe detta dygn, undrar hur många fler det kommer bli för att hålla mig vaken tillräckligt länge? Mwohaha.

Everybody Got Their Something

Har haft en otroligt bra dag och fått mycket gjort. Gillar dagar då man har som en eld inom sig och bara grejjar å grejjar med saker som behövt göras länge. Så jag är alldeles sprängfylld av positiv energi!

Utöver att jag haft en skön dag så började jag för några dagar sedan att skriva på en helt ny bok. Det är en basstory jag varit sugen på att skriva i flera år, men aldrig haft en tillräckligt bra helhetsstory för att fullfölja. Och guldkanten med att skriva på detta helt nya är att jag plötsligt får nya idéer till min gamla/första bok! Kan det bli bättre? Så nu skriver jag på en hel serie + en fristående bok på samma gång. För att vara en person som är dålig på multitasking tycker jag att jag är ganska fabulous just nu!

Nu ska jag ringa mina bröder å prata örebrovistelse. Ska bli kul att åka upp dit i en vecka (exakt när vet jag inte, men snarast efter den 10e) och chilla. Ska agera lite husa åt dom också, och det gör jag gärna! Som jag alltid tyckt, om någon annan fyller faten så diskar jag gladeligen hela alltet som tack! ;)


Låten som står på repeat just nu är

Nikka Costa - Everybody Got Their Something

My face to the sky
Dreaming about just how high
I could go and I'll know
When I finally get there

Taking of my glasses
Sun pokes through my lashes
And somehow I know
There's a time for every star to shine

Everybody got their something
Everybody got their something
Make you smile like an itty bitty child

Seek and you shall find
Everything in my own sweet time
I'll take my chances
With what I believe is only mine