Love the ugliness

Igår skuttade jag & Linn runt som vanligt. Först galpal tjattrande, sen lunch med min syster Anita, därefter åkte jag på läkarbesök (välbehövt! Fick remiss för att kolla upp varför min käke klickar/knakar och ibland låser sig. Fick ny tid för diverse undersökningar, samt en fet bunt provtagningspapper jag ska ta med mig eftersom jag behöver ta en hel del nya blodprover för att kolla alla värden i kroppen mm).

Efter att Linn väntat snällt medan jag pratade med min doktor stack vi till myrorna och provade kläder. Linn hittade en superfin tröja och jag hittade inget mindre än en klänning från ellos som jag suktade efter vintern 2008! WHAT ARE THE ODDS liksom?! Kunde ju inte beställa den eftersom jag var för tjock, och nu hittar jag den för bara 1/5 del av ursprungspriset! Iof var den för stor så jag måste sy in den i både sidorna och ryggen... But who cares?!

I'm in love! Oh this sweet ugliness!
Är det konstigt att fullkomligt älska fulsnygga saker? :D


Och i tisdags gav mammas sko-kunskap resultat!
Jag åkte ju hem med sommarskor i läder efteråt!


DVD/VHS spelare á la Debbie

Just nu känns det som att alla mina dagar, kvällar och nätter bara flyter ihop till ett osammanhängande lyckosudd. Solsken, sommaren är påväg, känslor, vänskap och mer. Om jag inte vore så himla skitglad hela tiden så hade det nog nästan varit jobbigt, haha.

Idag har jag suttit barnvakt hela dagen, och det var mysigt! Fast nu är jag löjligt trött (blir väl så när man är så otroligt ovan vid den där typ av håll-i-gång)

Jag provade nyss om DVD:n fungerade trots att videon tuggat i sig Titanic-kasetten (eftersom jag har såndär kombo DVD/VHS spelare) och det funkade fint. Men det är fan lite status på att det ser ut såhär just nu och att jag verkligen inte har några planer på att fixa till det inom den närmsta framtiden! Höhö.


Åt just några skedar kaffeglass till mitt eftermiddagskaffe och MUMS vad gott
det var! Jag är nog banne mer mig mer gourmet än gourmand after all?


Nu ska jag ta en till kopp kaffe och kasta mig i duschen.

Bright smile!

Den här veckan fick en mucho mucho bra start! Kastade mig iväg till mötet med min arbetsterapeut och sedan ringde syster och ville luncha. Men få jag redan bestämt att spendera dagen med Galpal Linn så kastade jag mig iväg till ekhagen för att möta upp Linn (hon är ju såndär hurtig duktig brud som ska GÅ från öxnehaga till stan... I would never!) och sedan skulle syster yster hämta upp oss med bilen där för att åka iväg och luncha.

(Bild från Grästorpsäventyret)
I vilket faaaaall.. åkte iväg och lunchade, sen gick jag & Linn på stan och provade kläder (DYNGKÅT PÅ SHORTSEN..!! buhuhu. Och Linn var världssötast i en mysig brun "sparkdräkt"), sen gick vi in på dinsko för att leta skor... men sprang ut därifrån i (nästan) vild panik. Fullt med fjortisar, knallrosa sammetsklädda barbieskor och de skor som såg ens hyfsat normala ut kostade ju mer än en veckas mat för mig..

Så vi sket i den dumma shoppingen, köpte pecankola-glass och stack hem till mig istället där vi tjockade i oss hela glasspaketet medan vi tjattrade som höns och glodde på en superäcklig psykologisk skräckrulle. Oh galpal time foe life <3

och nuu ska jag göra mig iordning, för mami har lovat att hjälpa mig leta skor idag. hon kan det där med skor. Skoaffärer ger mig huvudvärk och ångest, men har jag med mig mamma som vet bra saker som:
-Dessa ger skavsår på nolltid
-Dessa kommer gå sönder efter 2 användningar
-Dessa tål inte ens duggregn
-etc

..så kommer jag nog klara mig! Dessutom älskar hon skoaffärer så det kanske enbart är kul för hennes del att ge sig ut på detta ångeststämplade ärende.

Därefter åker vi hem till dom så jag får lite föräldratid! Jag tycker faktiskt att det är en av höjpunkterna i veckan; att få klunka kaffe, bli bjuden på världens godaste hemlagade mat, tjöta om livet och allt.

Ps. Min video bestämde sig för att börja tugga i sig Titanic-kasetten (JA, jag var dum nog att försöka se på en VHS från dinosaurie-tiden) imorse. Fun fun. Nu hänger kasetten utanför och filmen/bildbandet är inuti videon. Det ser lite sådär udda, coolt och konstigt ut. Liksom jag, och min lägenhet. VÅGA VARA ALTERNATIV - eller nåt :D

Groggafton

Ytterligare en underbar helg :) And the goodness just keeps on comin'

På fredagen kidnappade jag med mig ida hem till matte och hans kompis simon på groggafton. Helt vansinnig och skitkul kväll verkligen! Det dansades, sjöngs, kedjeröktes, nakenbadades, gjordes galna gympaövningar och mycket mer! Vansinnigt roligt :D




Och idag så tog vi det bara lugnt tills jag stack hem till min stackars katt som tydligen känt sig vansinnigt övergiven (har gosat med henne hela dagen, och strax ska jag tjocka i henne makrill i tomatsås).

Myspys Charlie :)

Men på kvällen fick jag en jätterolig överraskning för (som om helgen inte redan varit bra nog..) ..så kom Fannybunny över och hinkade kaffe med mig medan vi tjattrade, tjötade, skvallrade och hade det supertrevligt! Man måste ju passa på när hon är i stan liksom!

Och nu tänker jag dyka i säng, för imorn ska jag ut i svängarna på stan med galpal Linn, sedan äta glass framför en skräckfilm och tillsist avsluta kvällen med att Matte kommer över!


Dimma

Seriöst, det är tjockt som ärtsoppa här inne i stan. För några timmar sen kunde jag inte ens se byggnaden som ligger 50m från min balkong!

Dagens +
Bli väckt av en snäll papi som svänger förbi med en kasse nomnom. Vem tackar nej till rökt färsk skinka, extra fin leverpastej och en matlåda?

Dagens -
First: Att REJÄLT morgongroggy, vingla ut i köket och inse att kaffet är HELT slut, och därmed få tvinga i sig snabbkaffe. Kaffet ifrån helvetet. Kaffet som smakar hästskit och inte ens duger att skrubba skorna med. Buhu.
Second: Höra hur det ringer på dörren, och genom titthålet se en främmande äldre dam med scarf stå utanför ens dörr. Oftast är dom två, men ibland ensamma. Dessa äldre damer med scarfs. Och jag öppnar aldrig, utan tassar på tå i lägenheten för att inte höras tills de gått sin väg.

Seriöst... varenda gång jag öppnat dörren för folk jag inte känner så vill dom sälja något, och jag minns sedan min yngre tonår att JUST äldre damer så gott som ALLTID kommer från någon religiös rörelse som försöker tvinga sig in genom dörren och prata om frälsning. NEJTACK.


Igår var dock aaaaskul :) Fick åka iväg på ett möte som gick bättre än jag trott. Därefter mötte jag upp
galpal Linn, vi hyrde film och traskade runt på stan. Stod hundra år i kön på donken eftersom en familj på 15 pers krånglade som fan med sin beställning + att hela jädra anställningskåren i kassan verkade vara snorrungar som försökte tjäna ihop lite sommarcash (till glassköp eller nåt gissar jag). Sen provade jag ett par shorts ifrån HM som jag nu blivit dödligt kär i... ooooh. Gimmegimmegimme!

Sen åkte vi hem till mina päron på Grästorp. Oh ljuva ljuva grästorp. Att släpa med sig en kompis dit såhär många år efter att jag flyttat hemifrån och med allt som hänt under åren. Det kändes PRECIS som att jag var en liten tonårsskit igen! Hihi. Vi möttes av ett uppdukat fikabord med bullar, glass och kaffe, och mina föräldrar uppförde sig och andades inte ett ljud om Linns näsring hoho (Ajm da very proud daughter of pährents who can behäjv).

Vi fortsatte med att göra lite kullerbyttor och ha lite gymnastik-light ute på gatan och på grannens gräsmatta medan Jag (oh yes, just just just me -swear) kedjerökte mig till förstadiet av cancer. Sen skuttade vi in och gjorde ansiktsmasker och glodde på New Moon... och här är en sammanfattning av vad som händer när hollywood försöker göra film av en bok:


Under aftonen bjöd papi på öl med tilltugg, senare friterade chicken nuggets och gallerpommes. nomnom! Tjockisfasoner när dom är som bäst! Sen vare dags att hoppa i jacuzzin och sedan basta. Oh what a night! Jag får ju inte alls lust att flytta hem igen när man blir upp-passad till tusen och får avsluta kvällen med bad och bastu. nejdå...

Jag & Linn kör hemmaspa


och eftersom hon är queen av bohem-o-zombie-bloggande var
vi tvungna att göra bloggar-poser á la Duckface och Stroppbiiatch.

Happ happ. Och idag ska jag försöka uträtta lite vettiga saker. inte mycket kvar nu så det ska väl hinnas :) Även om ekonomi och skit verkligen inte är kul så blir jag lika jädra löjligt ashappy varenda gång det är avklarat (dessutom kommer jag veta ifall jag kan köpa shortsen också... GIMMEGIMMEGIMME). Imorn tänker jag kidnappa idabus för både fika o tjöt.



Fokus i bottnen av en mugg?

Fan vad irriterad jag blir. Är SUPERSÖMNIG trots en lång natt med rofylld sömn. Hur många fler timmar ska behövas för att min kropp ska bli ordentligt utsövd?! ARGH.

Igår fick jag iaf mycket gjort. Gjorde vårdval, beställde tid hos min kära husdoktor, skuttade iväg till vätterhem och skrev in mig.. Sen köpte jag tjockisfasoner och stack hem till galpal Linn där vi kedjerökte, drack kaffe och tjattrade som två hönor i flera timmar - för att avslutningsvis på kvällen sticka hem till Matte där jag bosatte mig i mysbyxor med en öl i ena näven framför ytterligare en Beckrulle.

Idag har jag typ bara druckit kaffe, begett mig hem där jag fått kompensationsgosat kissen i två timmar (seriöst, mina skuldkänslor för att jag är hemifrån så mycket mer tar snart kål på mig), och nu tänker jag brygga århundradets starkaste kaffe så jag blir lite klartänkt. För vad ska jag göra denna dag?

Jo jag ska betala räkningar, skriva en ordningsam lista över alla möten, tider etc som ska passas, räkna ut en ny månadsbudget så jag får lite struktur på saker och ting osv osv. Med andra ord, bara tråkigt pappersarbete som kräver full fokus. Jag hoppas fokusen finns nånstans i bottnen av min favorit-kaffemugg..


Men belöningen kommer. Får ju bosätta mig i soffan ikväll igen och imorgon ska jag ha en heldag med galpal Linn. Det verkar som att "hemmaspa" med fjantiga chickflicks står på listan över to-do:s.

Nej en hink kaffe vare ja!

Hey Oh! Let's Go!

Ujuj. Idag kändes det som att jag vaknade med en sprängande skalle, men jag är varken bakfull eller sjuk, utan den sprängande känslan bottnar helt enkelt i att jag skjutit upp, förhalat och bortprioriterat viktiga saker jag måste göra. Blörk. Det är så Mig att utsätta mig själv för det här.

Har haft ovanligt överfyllda, minnesvärda och roliga två veckor, men idag (och imorn ifall jag inte hinner allt idag) ska jag lyfta på röva å ta tag i allting så jag slipper ha det hängandes över huvudet.

Fredagen spenderades med Matte och hans bästa vän. Det dracks öl och pratades länge och väl, och efter några öl "för mycket" fick jag den briljanta idén att vara lika galen som Matte och nattbada i vättern. Det var väldigt skoj och dagen efter vaknade jag upp med ett väldigt blodigt smalben, så nu vet jag att jag lever! Bwaha. Sen har han gjort mig till Beck-glottare också. Jag som alltid skytt svensk film och vägrat att ge Beck, Wallander, Millenium och allt det där en chans. Haha.

Lördagen var fin den med, även om jag var som en zombie hela dagen. Matte lagade lunch åt mig och sen bjöd jag honom på pizza till kvällsmat (jag är en dålig dålig kvinna som inte orkade återgälda gesten genom att ställa mig i köket..).

Och igår åkte jag hem till mina föräldrar för att städa och tvätta, och syster kom på spontanvisit med hela barnaskaran så det blev lekparksbesök och mycket kakor också. Det mest "spännande" var nog när min äldsta systerson började leka med växeln så jag fick rusa in bakom bilen och hindra den från att rulla ut i gatan. haha. Känns SÅ bra att inte ens veta hur man stannar en bil inifrån utan att man måste rusa ut å spjärna emot för att den ska stå still. Barn för mig? Inte än på några år tack.

(Lovely pic ifrån när Linn & Mårris var hemma hos mig och vi drack kaffe och
åt nutella-donuts tills vi nästan dog av socker+koffeinshock. Oh life)

Happ happ. Förhoppningen är iaf som sagt att jag ska få allting gjort idag, eftersom jag och Linn planerat en hemma-spa afton hos mina päron (bastu, jacuzzi, massagestol och hemmabio bäddar lite för den idén om jag ska vara ärlig), jag ska träffa Mattias, jag ska följa med Ida på en födelsedagsfest osv. Allt måste ju hinnas med. ARGH. Stress och för många vill-o-måsten är inte min grej. Blir ju tokig.

Mest kul idag blir nog att skriva in mig hos vätterhem, för min plan att absolut flytta just till råslätt känns lite skakig. Nu har jag ju två stycken som gärna vill att jag flyttar mot huskvarna/österängen/öxnehaga hållet istället. BÖH. What to do?

Nej nu får jag sätta fart känner jag. Motivation must be used when available!

Ps. Har en supersnäll pappa som nu lånat mig en pöttelajten laptop så jag kommer kunna skriva på mina böcker även om jag inte är hemma när inspirationen kommer och biter mig! WEEHOO!

ivägsmiten

Vilken underbar helg.

Var en sväng hos mina föräldrar idag också och skvallrade. Är ofantligt skönt att kunna vara öppen om så gott som allt i mitt liv med dom. Inget smusslande här inte.

Känns som att mycket faller i glömska nu, men samtidigt börjar min skrivarlängtan återvända. Hehe. Får börja släpa med mig den uråldriga bärbara datorn jag har så jag kan skriva även om jag inte är hemma, och om det fortsätter i den här takten får jag börja släpa med mig Charlie också, för inte kan hon gå hemma helt ensam. Har behövt muta henne med hur mycket godis, skinka, oliver osv som helst på sistone. Hon kommer ju bli smällfet. Tar jag med henne får hon dessutom en hel del andra spännande djur att kika på... She'd like that I think. Men tills vidare får jag väl mosgosa henne (som söta
Linn så fint uttryckte det efter att hon tog bilderna ;D)

Mosgos deluxe (:

Imornkväll fram tills tisdag kväll är jag ivägsmiten igen, och fredagen är också spikad. Ska försöka se över vad jag behöver göra den här veckan så jag vet vilka fler dagar jag kan smita iväg... hihi. Måste både till vårdcentralen, banken, vätterhem osv... plus att jag vill ju hinna umgås med mina fina vänner! Ack ack. Hur ska jag hinna med allt jag vill och måste?


Kaffefnitter

Dagen med Linn var supermysig! Vi åt lunch och kedjerökte under hennes fläkt, senare begav vi oss hem till mig där vi åt donuts tills vi hamnade i sockerkoma, och så pratade vi självfallet om very very important stuff hela dagen :) Är ganska häftigt att ha en vän som verkar vara kopplad på samma sätt som mig.

Haft en jättemysig dag idag också. Framåt kvällen åkte jag hem till föräldrarna där pappa lagat isterband med persiljestuvad potatis! omnomnom.. och som om det inte räckte så friterade han camenbert med persilja & hjortronsylt till oss vid nio på kvällen. ujuj. Farligt att besöka föräldrarna, lär ju bli tjock på nolltid igen! Passade SJÄLVFALLET på att stjäla massor med mat när jag väl var där också.. höhö.

Hursomhelst. Passade på att städa hos dom och putsa speglar, sen satt vi och skvallrade över varsin kopp kaffe. Blir alltid lika fascinerad av deras tonårsberättelser. Hur de "hängde" på små caféer med jukeboxar och lyssnade på Elvis, hur en snubbe blev haffad för att han sålde stulna mentolciggaretter och hur det viskades i åratal om det enda mordet som begåtts. Det låter som bra tider.


Nighty :)

Dimmig

Höhö, hade helt rätt. Charlie is maaaaad. Hon gnäller som fanken, är turbobusig och verkar ha en kelighetsfaktor som inte går att tillfredställa.

Charlie lider av matte-svält och frossar loss..

Gårdagen var underbar. Jag gav bland annat "Beck" en chans för första gången.. vet inte om det var filmen eller sällskapet, men det var underhållande i vilket fall. Och I rest my case gällande gitarrsmusik. Kände mig helt dimmig i huvet av att sitta och lyssna ihopkrupen i soffan igår.. mysfaktorn var högre än på åratal.

Idag ska jag städa städa städa. Jag måste. Ska förmodlish klämma in lite
Linntajm också. But first: KAFFEKAFFEKAFFE! + gosa sönder kattskrället :)

Dagens minus: När man har en rejäl varm lyckokänsla i kroppen på vägen hem och bestämmer sig för att handla lite gott färskt bröd och göra mysfrukost.. Men går IN I glasdörrarna på ica eftersom de inte öppnat ännu. KAN man verkligen vara uppe FÖR tidigt? haha. Det finns ett första för allt.

Lovely.

Ojsan hoppsan. nu är jag ute och flänger! Igår var jag dock hemma, men idag skuttar jag iväg och återvänder först imorn. Lovely.

Charlie lär VERKLIGEN börja hata mig.. hon är ju inte van vid att jag är borta hela dygn. Äh. Får skaffa henne en liten boytoy den dan vi får större lya helt enkelt.

Nuuu har jag druckit min första kopp kaffe och ska försöka hinna grejja lite smått här hemma innan jag duschar och kastar mig iväg.


Ciao!

Ring ring

Ujuj.. Fredagsnatten var både skitkul och eländig.
(Jag är inte den snyggaste dagen efter en tröttsam natt med segt avslut...)

Komiskt nog fick jag ett samtal inatt där jag fick en rejält lång och utstuderad ursäkt för att jag blivit ganska kasst behandlad. Haha. Ja jisses. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om det hela..

Fick strax därefter ett annat samtal som var betydligt mer välkommet :) Förhoppningsvis blir morgondagen (idag egentligen) trevlig. Med lite tur ska jag träffa en ny bekantskap på kvällen. Spännande spännande.


Och nuuuu.. Ja vad fanken. Nu måste jag sova! Lots to do's tomorrow.

Nighty.