...




I don't want the world to see me
Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything seems like the movies
Yeah you bleed just to know your alive

Snart gnager jag av mig ett ben...

Jag vet inte om självinsikt suger eller inte idag. Utan den hade jag iaf inte fattat att jag har en löjlig nedåtsvacka. Lyckligt ovetande eller förberedd och bitter? Hmm.. Jag vet inte. Can't decide.

Lyssnar på bra musik och tar det lugnt. Ställt in alla planer jag hade. Tänker, försöker göra upp en plan. Är arg, ledsen och allt på samma gång.

Skitvärld. Det spelar ju ingen roll om man är i sitt esse och tycker man har gjort så jävla bra ifrån sig, för det duger inte, det räcker inte. Aldrig. Nej utan när man nått sin bristningsgräns men framgångsrikt hållit sig kvar på kniveggen och lärt sig hur man kan balansera där, då kommer någon fitta och puttar ner en.

Hur var det jag beskrev det för en vän igår?
Jo, jag känner mig som om jag fastnat i en riktigt eländig rävsax, och jag vet inte hur jag ska ta mig loss utan att gnaga av ett ben eller två typ.


Ska snart bosätta mig o soffan och titta på tv-serier med Daniel. Känns som att det är typ allt vad jag vill och orkar göra idag.


Limp Bizkit - Behind blue eyes

No one knows what it's like
to be the bad man
to be the sad man
Behind blue eyes
and no one knows
what it's like to be hated
To be fated to telling only lies

No one knows what its like
to feel these feelings
like i do
No one bites back as hard
on their anger
None of my pain and woe
can show through


No one knows what its like
to be mistreated, to be defeated
Behind blue eyes
No one knows how to say
that they're sorry and don't worry

I'm not telling lies

MachoEddie

Snyft. Han jamade hela vägen till djursjukhuset, men var jätteduktig och snäll när han vägdes osv. Hämtade honom för ca 20min sen, han var helt tyst hela bilfärden hem, men skakade lite. Nu äter han och lunkar runt lite försiktigt...

Jag känner mig fruktansvärt elak. Hoppas han inte kommer må lika dåligt som Charlie gjorde den närmsta tiden. men det tror jag inte. Han hoppar redan och sånt som hon absolut inte gjorde.

Min lilla bebiskille. Nu är han machoman med örontatuering och allt.

Eddikins knipsdag

Vaknade löjligt sent idag... tji får man för att man sitter uppe hela nätterna och glor på Fringe. Men med lite gröt i magen och koffein i ådrorna bör jag vara fit for fight om inte alltför länge. Köket ser ut som ett bombnedslag, och Björn ville baka muffins idag så jag och sambo ska nog se till att röra upp.

Imorgon är en stor dag för lilla Eddikins, då ska matte knipsa och sno hans mandom. Moha. Han har varit vresig mot mig hela veckan, Daniel säger "ja men han FÅR vara sur på dig med tanke på vad du tänker göra med honom!" haha :C

Stackars lajten. Minns hur Charlie var efteråt... inga trevliga minnen. Men det är ju inte ett lika stort ingrepp för kattkillar, så han borde återhämta sig snabbare.

Min lilla bebis...

Just another good day.

Ännu en dag har flutit förbi. Städade hela lägenheten, fixade frukost/lunch medan vi tittade på det senaste avsnittet av  The Cape. Somnade i soffan framför en film sen. Vaknade av att Daniel gjort pannkakor - glufsade i mig tills jag nästan sprack. Släpade oss ner till tvättstugan och började tvätta. Och nu sitter vi här. Tredje filmen för dagen är igångslagen, magarna är fyllda, tvätten är upphängd på tork och ska hämtas om en timme, lägenheten blänker.

Just another good day.

Och jag försöker samla ihop mig för att finslipa ett projekt. Bara det tråkigaste är kvar, så motivationen är inte direkt på topp. Suck. Och jag är förbaskat trött. Varför är jag så förbaskat trött för? :C


Ps. Fått veta varför mina käkar krånglar. Är menisken i käken som glider fel konstant. Och problemet uppstår av samma anledning som jag har problem med knäna:

Nåt jag alltid tyckt som varit kul egentligen, mina överrörliga leder...

..har visat sig vara anledningen. Jippie. Inget att göra åt mao.

Grabbkväll. WooOo-o I'm an alien!

Öl. Brittiska komedier. Pizza. Sportspel på playstation.
Jepp. Det råder grabbkväll här hemma and I'm the alien!


Men med pizza i magen och ölen i näven kan jag ändå sitta och softa framför min trogna dator när grabbarna roar sig med grabbgöra grabbar gör.


Löning

Happ happ. Idag är det löningsdag, och vad innebär det för partaj-lajbans för oss dödliga? Jo, vi gör en lååång inköpslista över livsnödvändigheter såsom mat och tvättmedel, sen hyr man TBS (Taxi Bror Slavhjälp AB) för att frakta hem saker såsom 5kg mjöl, 10kg kattsand etc.

Vad som sker ikväll är osäkert. Antingen matlagning deluxe eller också snabbvisit till Björns bror. We'll see. Imorgon ska jag iaf skutta hem till lilla Rödräven för att äventyra med hennes kamera och mitt *bLiNnnG*, på kvällen ska jag baka pizza med Björn.

Nu står Daniel och diskar och jag ska göra mig dödligt läcker. Man måste ju vara snygg när man ska till lyxaffären Willys och handla liksom!


Zeitgeist

Dagen började med change of plans för dagens agenda, fortlöpte i diskande och städning av köket, och urartade i en lång och alltför(?) livlig diskussion om konspirationsteoerier, vinklade dokumentärer samt religion och komplexiteten därikring.

Jag, Daniel och Björn har nu slagit igång Zeitgeist för att vila munnarna men inte hjärnorna på ovannämna punkt.


Dygnsrytm på G

Vissa dagar är himla bra.

Vi steg upp innan åtta, jag fixade en rejäl frukost åt oss medan Daniel fixade all disk. Sen såg vi två avsnitt av våra tv-serier, därefter städade vi hela lägenheten och han spikade upp tavlor, sladdar mm. Lagom tills kvart i elva var allting klart och nu har jag gjort mig redo att sticka iväg.

Idag ska jag till min sköterska för att få öron-akupunktur för att sova bättre, och nån timme efter det ska jag till bettfysiologen för att undersöka varför mina käkar klickar, knakar och låser sig.

Har fått i mig två koppar kaffe och nu vill jag helst av allt sova, vilket jag givetvis inte får, eller kan för den delen.

STÖÖN!


Dream dream dream...

uppstigen vid halv nio (1h sedan) och fortfarande zombiemode. Vi lyssnar på nyheterna om hur puckade sveriges system för arbetslösa är (no shit sherlock) och jag drömmer om att skaffa ett blaffigt akvarium att fylla med roliga invånare.

Funderar starkt på att ta en skållhet dusch och sen dricka lika skållhett  kaffe då jag håller på att få frostskador där jag sitter... Varför fryser man när man är trött?!




Ps. Jag fick röda rosor av Daniel igår. Den där lömske.. Jag som inte trodde vi skulle ge varandra nåt !

Alla hjärtans dag 2011

Höhö. Idag (eller igår, klockan e ju långt efter tolv) så packade jag sulkyn med mattorna jag tvättat åt mamma, samt lite andra grejer i hopknutna ica-kassar (totalt överpackad barnvagn mao) och begav mig ut på bussfärd mot päronen iklädd fläckiga jeans, sunkiga snowjoggers, läderkappa å hemstickad mössa. Fick en hel del underliga blickar OH HOW I WONDER WHY! Fick syn på mig själv i ett glasfönster och insåg att jag såg ut som en såndär baglady från amerikanska slumfilmer. Oh joy!


NU är det alla hjärtans dag. Oh så spännande. Vi hade tänkt spendera dagen med den vanliga måndags-städningen, så romantiska är vi! Sen tänkte jag tvinga sambo att baka bullar. Daniels bullar är godast på planeten (kanske beror på att han har tredubbelt så mycket fyllning i bullarna som man egentligen ska ha? HEHEHEHE...).

Nejmen ärligt talat. Det finns inget jag önskar ska ske idag. Jag vill bara äta bullar (förhoppningsvis) med min sambo, titta på någon film, krama honom och glädjas åt att han är här, att vi bor ihop.

If you're not the one, then why does my soul feel glad today?
If you're not the one, then why does my hand fit yours this way?



Nu säger Daniel att vi borde gå och lägga oss. Han kanske har en poäng, klockan är liksom tjugo i fem på morgonen. Det får mig att tänka på det där folk tjatar om, dygnsrytm.

Ps. I januari gnällde folk över att jag inte tagit ner julpyntet. Nu har ingen klagat på ett tag. Betyder det att jag kan låta skiten vara kvar till nästa år så jag slipper plocka upp-och-ner saker två hela gånger om året? :D:D:D:D

Sambo-skadad

Jag tror jag blivit lite sambo-skadad. Varenda gång Daniel lämnar lägenheten och jag stannar kvar så känns det helt knäppt. Tomt. Höjden av knas.

Har tunnelseendeplanerat lite idag med käraste
galpal Linn iaf. Awesome att ha någon att aspa ur med mellan varven. Så hjälpte hon mig att tvätta mamsens trasmattor också. thanks a bunch hunbun

Just nu googlar jag recept för att göra muffins med olja istället för smör, då smöret är slut här hemma. För det är sånt som händer när Daniel åker hemifrån. Antingen lagar jag ungkarlskäk i form av spagetti med pås-sås, glor på chickflicks eller som nu, vill baka något med choklad. Mitt i natten. Fullt normalt jodå. Brukar både baka bullar å steka pytt-i-panna vid den här tiden. Fullt normalt enligt gå-hemma-o-sakna-dygnsrytm-normen.



Vad ska man annars göra?

Deborahs guide till hur man saboterar andras fotografier









computernerdsgathering

Idag har varit en soft dag, känns som att jag äntligen fått tummen ur röven gällande vissa projekt, Daniel har haft över folk och dagen slutade med att jag fick några skopor kaffe av Björn så jag äntligen kunde få en efterlängtad kopp nu på kvällsvisten!

Först kom en Markus över och började mecka med Daniels komatiserade dator, därefter dök Björn upp med sin nyinköpta dator som de började mecka vidare med, ytterligare lite senare dök bror datanörd upp för att assistera ytterligare.

Alla som haft kampfiskhanar i samma akvarium vet hur lustigt de beter sig, de liksom spasmar å rycker å glor på varandra, men attackerar inte alltid. Idag såg jag detta ske utanför ett akvarium. Lustigt. Men det blir ju lätt så när två "experter" inom samma område tycker olika.



Framtidsdrömmar

Vart ser jag mig om 5 år? Vart ser jag mig om 10 år? Vad vill jag ha åstadkommit när jag är 40? Vad för liv vill jag kunna blicka tillbaka på och minnas när jag är gammal?

Finns det någonsin ett bra svar på den frågan? KAN man ens planera så att saker man önskar sig faktiskt besannas? Det verkar som att det mesta folk hoppas på att få, får dom, men kanske inte när de förväntade sig det, eller exakt på det sättet de tänkt sig. och i grund och bottnen verkar alla som får det dom vill ha bara ha mer. Så när de står där med sina drömmar som slagit in, så ser de inte vad de redan har, för de blickar mot något nytt blänkande långt bort i horisonten.

Jag kan ärligt talat inte längre se en specifik framtid. Jag var skitduktig på att fantisera ihop olika scenarion förr, men inte längre.

Det låter kanske pessimistiskt, men så känns det inte. Det känns snarare som att jag lever här och nu. Och det jag drömmer om, det är saker jag vill ska ske här och nu. Jag skiter i vart jag är om 5 eller 10 år, jag vill leva idag, jag vill njuta och le Idag.


Visst har mina Idag-drömmar aknytning till en viss typ av framtid som inte skulle sitta fel, men i grund och bottnen är det Idag jag drömmer om, inte Imorgon.

Pösmunken Eddie

För det mesta är Eddie bara en fet pösmunk som stjäl datastolarna eller skriker såfort man närmar sig köket, men ibland tycker jag att han har vuxit upp till en riktigt elegant liten kattherre.


Men smart är han inte. Kass på att gömma sig, springer in i väggar och trillar ner från soff-och-bordskanterna ständigt.

För att inte tala om hur knäpp han blivit på senaste när hormonerna kickat in. Det är som att leva med en dyngkåt femtonårig pojke som inte lärt sig att låsa toalettdörren när han har sin "private time". Det blir knips-knips så fort ekonomin blivit lite bättre känner jag.


Early mornin

Happ. Vi gick och lade oss halv tolv igår, vilket resulterade i att vi vaknade redan vid tre, och vid fyra kastade vi in handduken och steg upp. Försökte gå och lägga oss igen vid sex, men det funkade ju inte. Så nu sitter vi uppe med tuppen och dolar. Jag ska tvinga Daniel att se en verklighetsbaserad rulle med mig snart.

Har dessutom fått veta att jag pratar i sömnen av Daniel, och fick igår bekräftat av mina föräldrar att det var helt korrekt. Dom brukade tydligen höra mig ligga och prata om nätterna när jag bodde hemma haha.

Bättre än att snarka iaf (intalar jag mig...)

Just another sunday

Söndag igen. Städning hos päronen och käk där igen. As always. Det känns som att tiden går skrämmande fort nu för tiden. Alla säger att det blir så, ju äldre man blir, ju fortare går tiden. Hm?

Var hos päronen ja, som sagt. Och alltid får jag med mig nåt hem, som minst är det en matlåda, andra gånger bokhyllor, idag blev det två stora kassar med böcker, två växter, bröd och matlådor. Awesome.

Life's good.

Är löjligt trött nu också. Vill bara bädda ner mig och se en film eller nåt.

Headache

Igår var det städning som pågick once again. Tycker det är SÅ underbart att ha fått in rejäla städrutiner. Förr kändes det alltid som att bestiga Everest, dessutom tog det aldrig några timmar utan flera DAGAR om inte en hel vecka att få allting färdigt, medans det numera bara tar 1-2 timmar att få hela lägenheten skinande ren! Och då bor jag på en tre gånger så stor yta nu. Ojoj. Jag är så bra.

Hursom. Efter det så promenerade jag med Daniel och Björn ner till Willys i österängen. Ytterligare något som börjar nötas in nu - promenerandet. Har dessutom blivit dessutom medlem på jogg.se och börjat mäta varenda liten sträcka vi går bara för att liksom se svart på vitt hur awesome vi är på att promenera :]

Avslutade iaf gårdagen med lite välbehövt fotbad framför TVn. Mys!


Idag vaknade både jag och sambo med sprängande huvudvärk.. FUN TIMES! Efter lite frukost, vätskeintag samt värktabletter börjar vi så sakteliga komma till liv igen. Hoppas vi mår MYCKET bättre framåt kvällen då vi var småsugna att gå på bio.

FYI så hittade jag bilder jag tog 2009 där jag jämfört hur olika jag ser ut med och utan smink. Tycker iof jag ser förjävlig ut på båda bilderna, flammig brunkräm och grejjer.. men jag tog iaf nya sånna bilder igår och där syns skillnaden mer.


Det är läskigt att se så.. jag vet inte.. sjuklig ut utan smink? Men men. Har en man som älskar mig även utan smink så jag tänker inte klaga. Fast fan vad jag önskar att jag LÅTIT BLI att raka bort ögonbrynen som tonåring. Dom vill helt enkelt inte växa ut ordentligt nu ju.. :C

Daniel: Du är den finaste flickvännen man kan ha!
Jag: Det tar jag som en komplimang med tanke på att jag är osminkad och inte har duschat på två dagar..

Kycklingsambo

Idag har varit en ganska lugn dag. Daniel släpade plikttroget ut mig på den dagliga skogspromenaden och sen åt vi frukost när vi kom hem. Dagen spenderades sedan vid varsin dator och sedan somnade jag på soffan av utmattning (?) och drömde helfreaky drömmar.

Jag, Daniel och släkt/vänner till honom befann oss i ett dunkelt källarrum i något skumt hus. Daniel och hans vänner byggde/monterade en bassängliknande grej som de fyllde med vatten. Jag går ut ur rummet och återvänder med en sprängfylld stor svart sopsäck, och upptäcker att de är klara... Men inte bara det. De hade alla tagit på sig olika djurkostymer. Kanin, ko, får, hund osv. Daniel hade på sig en klargul kycklingdräkt, och när han får syn på mig tar han ett stort skutt rakt ner i bassängen.


Jag går vidare till rummet bredvid som är någon slags hall utanför en bastu/duschrum. Jag har fortfarande med mig den svarta sopsäcken. Daniel (fortfarande iklädd kycklingdräkten) kutar förbi mig och in i bastun. Jag börjar rota igenom säcken som är fylld med framförallt armbandsur men också barbiedockor. Säcken är "bottenlös" och hur mycket jag än plockar ur den så förblir den lika sprängfylld. I ren panik över alla prylarna så lyfter jag på locket till en golvbrunn som luktar avslopp och börjar mosa ner alla smågrejjerna däri. Daniel sticker tillslut ut huvudet ur den ångande bastun och frågar vad jag gör, och jag börjar skrika på honom och skäller ut honom för att ha blandat ihop mina klockor med någon annans klockor. Han drar snabbt in huvudet i bastun igen och gömmer sig. Jag börjar grina.


Sen väckte Daniel mig för att björn kom på besök. Vi tittade på Die Hard och åt nudlar. Senare på kvällen dolade jag och Daniel på hans CV, och Linda visade vilken urfin vän hon är ♥

Med allt som allt, en bra och lugn dag :)