in the tidig mornin'

Happ. Klev upp för 10min sen. Planen är väl då att typ, städa, duscha, bre mackor, handla grillgrejer på willys och åka ner till stranden.

MÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄH.... Jag vill ju sova.

Gäsp.kl: 21.44 | Fåsenu.
Jag gick och lade mig igen, vaknade några timmar senare, tog mitt pick och pack + Daniel och Linn och begav mig ner till stranden (efter att några persikor nästan fångat och ätit upp Linn på Willys - det kunde man trott med tanke på hur hon skrek när mögel-luddet på en persika bet henne i fingret två hela gånger bwaha) och där stannade vi fram tills nu på kvällen.

Blir nog en tidig kväll för mig känner jag. GÄSP.

Tävlar om en One Piece

Blir ju löjligt sugen på vuxen sparkdräkt av allt det regniga sommarvädret som gör att man ständigt sitter inomhus i soffan och försöker mysa till det... Så därför är jag med och tävlar om en one piece! :D


"Jag tävlar om en VALFRI One Piece från
Chillunited.se hos P0lly!
Var med och tävla HÄR du också!"


En helt PURR-fect dag

Blev lite inspirerad av min vän Lindas makalösa "katt-berättande" så jag kände att jag nu måste "katt-berätta" lite här i min dagbok också. En typisk dag i det lilla hushållet på öxnehaga...

GOD MJAOURGON
Varje morgon när vi vaknar så dröjer det max 30 sekunder innan man hör ett utdraget jamande utanför sovrumsdörren. Oftast försöker vi vara tysta i hopp om att herr Eddie ska tro att man somnat om, men inget lurar den katten! Nej snart hörs ytterligare ett långt utdraget "mjaou" innan ett ivrigt skrapande på dörren sätter fart. Med tanke på tålmodigheten och envisheten hos denna kattherre gör man bäst i att faktiskt kliva upp (oftast bara matte som kliver upp) då jamandet och krafsandet på dörren kan hålla i sig uppemot en hel timme.

När sovrumsdörren öppnas så sitter det alltid en Eddie och ofta en Charlie och tittar upp på en med stora förväntansfulla ögon. Eddie ryter till och vänder huvudet mot köket som han alltid gör, trots att han vet att frukosten inte serveras såpass omedelbart efter uppstigande. Men lyckan är enorm när han får följa med matte på det första obligatoriska morgonbesöket på toaletten. Spinnandes lika högt som en båtmotor smyger han runt i badrummet och stryker sig mot precis allting.

PURRRR-FECT FRULLE
En timme efter uppstigning har katternas tålamod tagit slut och bägge två sätter sig i hallen där de jamar högt i kör. "VI VILL HA FRUKOST MORSAN!!" är min närmsta tolkning. Om inte denna begäran tillgodoses å det snaraste ökar volymen och intensiviteten på jamandet tills man hör ett krash någonstans ifrån lägenheten - Eddie får nämligen otroliga humörsvängningar av att bli nekad käk nu när han längtat en hel lång natt på det, och brukar riva ner något för att påkalla mattes uppmärksamhet lite extra. Om inte heller detta fungerar börjar han ge sig på Charlie, för han har minnsann märkt att han är husses katt och Charlie är mattes katt, så vad bättre än att ta en gisslan att tortera tills matte ger efter för de ställda kraven?

Matte böjer sig efter befallningen och tassar ut i köket för att göra iordning frukosten, hela tiden övervakad av Eddie som står brevid och skriker "MJAOU! MJAOU MJAOU!" (= SKYNDA SKYNDA SKYNDA) medan Charlie sitter tyst bredvid och tittar med stora ängsliga ögon på tallrikarna. Maten serveras och katterna separeras fort genom att få sin mat i varsitt rum med en dörr emellan sig. Utan dörrens beskydd inhalerar nämligen Eddie frukosten och puttar sedan bort Charlie för att sluka även hennes portion. Charlies ögon är fortfarande skygga när hon närmar sig sin egen tallrik, men efter att ha inspekterat den stängda dörren några gånger är hon tillslut trygg nog att sätta sig och äta själv.

NÖJDA TISSAR
Efter frukosten känner Eddie inte längre ett behov av att varken vara gullig eller kelig - nu när han fått det han vill ha. Istället sätter han sig vid balkongdörren och skriker "MJAOOOUUUEE" (= SESAM ÖPPNA DIG) varpå matte lydigt öppnar dörren så kissen kan komma ut. Några minuter senare hör matte ännu en gång hur Eddie befaller dörren att öppna sig och agerar lydigt därefter.

Charlie har efter frukosten fått slagsida på lämplig utvald plats och fortsätter ligga utslagen med ett dovt purrande strömmande ur sig de närmsta timmarna.


"MIN MÄNNISKA?"
Eddies tålamod räcker inte långt nu när väl Charlies människa är uppe och igång, så med jämna mellanrum marscherar han förbi sovrumsdörren och ropar lite på sin egen människa. När husse väl kommer ut genom dörren ser Eddie till att välkomna sin egen människa varmt för att försäkra sig om att han får det obligatoriska morgongoset (goset som bara och endast husse är tillräckligt väldresserad för att kunna dela ut).

Dagen flyter på. Charlie utbrister ett häftigt "MJÄÄÄÄÄEE!" och skuttar med känguru-lik-stil ut till köket där hon tippar över på sidan och blottar magen, och väldresserad som hennes människa är efter 3 år tillsammans förstår matte att man ska klappa magen och gosa en bra stund ute i köket innan man får lov att gå därifrån igen.

Eddie lekar med sina favoritleksak -en tomte med röd hatt- och efter att ha mördat den några gånger tills de hamnat i hallen får han syn på sin andra favoritleksak -ett par ihoprullade knallröda sockar. Eddie lyfter tomten och morrar åt sockarna, släpper tomten, plockar upp sockarna och morrar åt tomten... Och så fortsätter det en bra stund. Herr ADHD-kisse hanterar inte valmöjligheter på bästa sätt direkt.

TAKE-AWAY-KISSE
När Charlie återvänder från köket har hon med sig en munfull torrfoder som hon bär in i vardagsrummet och släpper ner på golvet för att äta. Vem vill äta ensam i köket när vardagsrummet alltid är fullt med folk?

Undertiden hoppar Eddie (som än en gång blivit utsläppt på balkongen) högt vid balkongdörren så man kan se hans guppande huvud och piper och jamar för fullt. Vana som vi är vid att han vill gå ut och in varannan sekund så låter vi honom hållas ett tag. Jamandet och pipandet ökar och ökar ändå tills det slutar helt tvärt, varpå matte som anar oråd öppnar balkongdörren och ser hur herr Eddie gränslar blomlådan och pressar ut största korven i världshistorien. Gör en mental minnesanteckning för att "MJAAAOOOUUE??? MJAOU! MJAAAOOOUUE???!!" kombinerat med guppande katthjässa betyder "JAG BEHÖVER SKITA!! SLÄPP IN MIG DÅ FÖR FAN!!!!"

PURRRFECT EVENIN'
Dagen lider mot sitt slut. Eddie har placerat sig ovanpå sin människa igen och purrar högljutt, Charlie har trampat sönder mattes mage och lagt sig för att sova och dregla en skvätt. Vi bäddar soffan med varsin fleece-filt åt kissarna (då det är de enda filtarna som duger att sova på) och beger oss in i sovrummet. Ytterligare ett slut på en typisk katt-dag.


samma söndertrampade punkt

Det känns inte som att det händer särskilt mycket i mitt eget liv just nu.
Vissa dagar verkligen avskyr jag det, andra dagar omfamnar jag det. För händelselöshet är ju faktiskt likamed = Lugn. Och om det är något jag brukar älska så är det just lugn. Men när hela ens omvärld består av vänner och bekantas bröllop, graviditeter, husköp, jorden runt resor och storslagna karriärer blir man helt enkelt ibland bitter över att själv stå och stampa på samma söndertrampade punkt sedan långt tillbaka.

Idag ville jag bryta av min Lugna tillvaro lite, så jag gick upp efter 3,5 timmars sömn, begav mig till A6 där syster shoppade loss lite och umgicks med mina systerbarn. Tänk att det lilla knytet som brukade dra i mitt blonda löshår och skina upp när jag lyfte honom nu har blivit så stor att han ber mig förklara hur det fungerar att läsa bokstäver.. Att han kämpar med att vara en duktig och hjälpsam kille för att tjäna ihop tillräckligt många klistermärken för att förtjäna en belöning hemma. Eller att min lilla gudson som blev tårögd och började skrika så fort han fick syn på mig nu skiner upp, säger att han älskar mig och ska busa och charma en non stop. Att han behöver lite extra uppmärksamhet eftersom han är mellanbarnet, och är snäll som en ängel sålänge man låter honom veta att han är sedd. Den minsta lilla har ju sina ups and downs fortfarande... Men vad som fascinerar mig är hur snabbt hon utvecklas och lär sig. Berättar väldigt målande hur hon klättrade på soptunnorna, trillade i backen och slog ut den långa långa tanden och hur blodet sprutade överallt och hur hon faktiskt grät. Hur hon tillrättavisar sina storebröder när de väsnas för mycket eller hur hon tar på sig skorna och försöker smyga ut ur huset när vi ropat att det är lunch. Hon är bara 2 år, men nog så listig.

Jag vill verkligen ha egna barn en dag. Ett eller två. Det är verkligen inte dags ännu, för jag är inte på långa vägar redo.. Men när jag dagligen blir "bombad" via internet och liknande av gravida bekanta eller nyblivna mammor så känner jag hur den inre klockan tickar liiite högre för att göra sig påmind om att den iaf existerar. Det hjälpte ju inte direkt att Mickes syster stod med en veckogammal bebis på armen medan Micke flinade mot mig och retandes målade upp bilder i mitt huvud av hur söta mina barn skulle bli. Grr.

Nej jag har inte råd med ett hus. Jag är inte redo för barn. Jag vill ha saker det inte är dags för ännu. och därför sitter jag nu och funderar över mysiga budget-inrednings idéer för vår dystra betong balkong. Jag fortsätter att stampa på samma söndertrampade punkt en stund till.

Balkongmöblerna som bara används av hårbollarna i dagsläget.

Days passing by...

Idag har jag städat hela lägenheten och besegrat diskmonstret i köket. Jag har även försökt göra kyckling i ugn med krispigt skinn till min sambo men misslyckades, det blir matlagningslektion av Björn på den här punkten känner jag!

Utöver det har vi glott på Merlin idag eftersom vi tittat igenom serien Camelot och blev sugna på att se mer i samma stil. Storyn om Merlin är nog den enda fantasy/riddare-på-häst/eldsprutande-drakar-idén jag faktiskt gillar. Nu försöker Daniel övertala mig att se skitfilmer jag inte vill se. Over my dead body känns mitt i prick.

Idag har jag känt mig ganska "avslagen". Vet inte varför, kanske är det, det omväxlande vädret eller nåt. Men jag känner mig ganska glad i själen iaf.


Hmm... en eller två filmer och sen sova.

Gothenburg (named after "Goth")

PUST! Nu är vi äntligen hemma efter en otroligt rolig resa!
Vi begav oss tidigt igår morgon till Göteborg där vi först irrade runt för att hämta ut våra GO-kort, sen begav vi oss till Universeum...

Där vi var mycket exhalterade över djuren (det andra var också hyfsat kul.. MEN DJUREN! oooh)

Annika & jag valde snabbt ut vilka firrar vi ville byta ut våra karlar mot. De var ju så snygga!

 

Vi glodde också på slajmiga djur. Maneterna var coola, men jag är dödligt kär i pilgiftsgrodorna!

(Fun fact #1: Rör man vid en pilgiftsgroda dör man inom 25 sekunder. Fun fact #2: Fyller man

en 1,5L colaflaska med gift från dessa grodor kan man utplåna hela världen)

 

Daniel gillade de stora monsterfiskarna bäst och blev helt förtrollad av en stor ful haj med en tandsåg på nosen. Strax därefter hade vi turen att se hur en eremitkräfta bytte skal. Den tog ett skutt in i sitt nya skal och vickade lite på rumpen för att försäkra sig om att han valt rätt storlek. Hoho, var störtskönt. Sen fanns det äckligt stora sjöstjärnor också!

 

Och aporna. Åh dessa underbara söta djur. Vi pratade och fotade den här fina apan när hon/han plötsligt tog ett skutt högst upp i trädet, hämtade ungen och tog med den ner så vi kunde fota dom bägge två. Underbara djur :')

Fun fact om apisarna: De första veckorna tar mamman hand om apbebisarna, därefter tar pappan hand om dom en tid. Sen börjar föräldrarna involvera hela flocken så att alla får turas om att bära runt på och sköta om ungarna. På det sättet får de barnlösa eller unga aporna öva sig så att de är förberedda när det är deras tur att skaffa ungar.

 

Efter Universeum vare dags för lunch och sedan Liseberg. Det var jättekul, speciellt att Daniel tvingade upp mig i den enda attraktionen jag svurit på att inte åka pga min höjdskräck... AtmosFear. Höhö. Björn gnuggade sina öron ett bra tag efter att vi kommit ner igen, och min hals kändes som sandpapper efter skrikandet.

Men jag märker att jag börjar bli "gammal". Efter bara 5 timmar var jag HELT slut och kunde säkert somnat ståendes upprätt. Vi hann inte ens åka de allra roligaste, flumrider och kållerado innan vi var tvungna (och i mitt fall: lättad) att gå.

 

Vi traskade iväg tills vi kom till teatern där Steven Lynch skulle spela. Vi tog några öl, gick in och satte oss, och sen skrattade vi så mycket att vi nästan föll av stolarna. Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv, han var hysterisk! och jag som trodde att det skulle vara non-stop musik blev glatt överraskad av ett framträdande som även hade filmklipp på duk, stå-upp komik och improviserade låtar på publikens begäran.

 

Kvällen avslutades på en relativt närliggande pub med live spelad irländsk musik och varsin öl, sen gick vi hem till Annikas kompis och sov som grisar.


Nu, är vi hemma. Vi har ätit, Daniel tog ett bad, och jag tänker nu lägga mig på soffan med Harry Potter talboken och försöka vila en stund. Jag sov inatt, jag sov på bussen hem, och ändå vill jag bara sova nu. haha. Världens bästa göteborgstripp ever!


Steven Lynch - Special Ed


When I was - a boy of ten
I had a very special friend
Ed was kind - with good intent
but just a little different

Oh, special Ed
His mother dropped him on his head
Now he's not so bright - instead
he's a little bit special
just a little bit special

We played tag - and he'd get hurt
I played 'soldier - he'd eat dirt
I like math - and spelling bee
Ed liked talking to a tree

Oh, special Ed
His mother dropped him on his head
now she keeps him in the shed
coz he's a little bit speshul
just a little bit speshul

Brownies och piroger

Jag vet att jag egentligen inte BORDE typ uteslutande baka en massa sockerbomb-saker... men nu kunde jag inte låta bli...

Efter att ha mosat strösocker i mortel för att få fram florsocker...
Malt jordnötter i fem miljoner år för att tillverka eget jordnötssmör...
och sen blandat två separata och otroligt sega, svårhanterliga smetar...

STÅR ÄNTLIGEN MINA FÖRBASKADE PEANUT BUTTER BROWNIES I UGNEN!!!

Yehaa! Hoppas dom blir goa nu bara...

Björn är mer vettig och gör piroger inför morgondagens eskapader. Då ska nämligen jag, Daniel, Björn, Peter och Annika bege oss till Göteborg för att gå på universeum, Liseberg och avsluta kvällen med Steven Lynchs konsert :)

Idag har jag iof varit vettig med andra saker. Jag har städat hela lägenheten från topp till tå så att allting nu är skinande rent! Hihihi. Dock har jag ryggont, lyckades också sträcka nånting. Först trodde jag att det var rumpan som jag lyckats sträcka, men nu göre ont i ryggen.

Så jag och daniel lunkar runt som en gammal kärring och gubbe här hemma nu. Sexy as hell.

Ajjeh.

Happ. Regnet håller i sig och Daniels ryggont var så illa imorse att vi övervägde att åka till vårdcentralen, meeeen i sista sekund beslöt han sig för att lite aloe vera gegga tillsammans med vetekudde nog skulle fungera bättre.

Efter inhandlandet av ovanstående gegga åkte vi till biblioteket (oh lord... för att älska att både skriva och läsa har jag en djupt rotad avsky för bibliotek av okänd anledning..) och nu sitter vi här hemma. Daniel insmord och jag helt slut.

Avslutar med att slänga in en bild på det goda käket vi åt igår.


Jag har lite smålust att döpa det till
Death-by-för-hög-kolesterolhalt

Någon lyxig italiensk korv + parmesanskivor
Quesadillas med emmentaler, chilifrukt och färsk koriander
Ugnsbakad parmaskinka med timjan
Guacemole med massor av citron, lime, chili och thailändsk vitlök
Och till detta drack vi jordgubb och ananas vin vi fått av Thyresgård.

Rainy Lyckyday

Jag blir alltid lika förvånad när lyckan ler mot mig. Visst, som alltid ropar jag inte hej förrän jag har det svart på vitt framför mina ögon, men jag tror inte att jag behöver oroa mig. Den här gången var det både ett mejl och senare ett telefonsamtal som gjorde min lycka idag!


Idag vaknade vi efter alltför få timmars sömn och har just därför varit i zombiemode ända sedan vi slog upp ögonen. Men vi begav oss ändå ut på äventyr, vi har varit hos Löplabbet där jag fick stå på någon spegelgrej med fötterna så jag fick veta att jag tydligen har lite för grund hålfot, springa på löpband medan de filmade och utvärderade mina rörelser och tillsist prova skor med speciellt stöd för just min typ av fötter. WOW vad sköna dom var! Funderade starkt på att rycka dom och ta en springnota... höhö.
Innan dess var vi på banken i ärenden, sen lunchade vi på McDonken och allra sist åkte vi till A6 där Daniel och Björn hittade lite TV-spel och jag själv provade konstiga moderiktiga kläder på HM. Jag och mode går helt enkelt inte ihop... Men Daniel köpte mig en ny spännande mascara iaf! Vi avslutade dagen med att handla lite käk inför kvällen på Willys och sen krångla med bussar hela vägen hem.

Dagens plus+
Samtalet från pappa. Superfina föräldrar som visar hur mycket de verkligen bryr sig och uppskattar en! Det finns få saker som slår känslan av att vara djupt uppskattad och älskad av ens nära.

Dagens minus-
Den mulna bastuhettan som slog över till spöregn lagom tills vi skulle hasa oss uppför backen med alla kassar, och att Daniel verkar ha sträckt en muskel eller nåt i ryggen så jag har fått smörja honom med ipren-salva. Han kunde knappt ta sig uppför trapporna stackarn :C


Och nu efter denna till största del härliga dag ska jag ta och kriga med diskberget inne i köket!

Matexperiment

Sitter just nu och väntar på att ugnen ska bli varm så jag kan slänga in kyckling i den. Gjorde misstaget att köpa några konstiga överlårfileer med ryggben som är helt jävla omöjliga att hantera frysta... Men nu ska dom banne mig användas! Ska försöka mig på att göra stekt ris med ägg och kyckling. Ve mig. Hoppas det slutar bra.

Hmm.. aningen kaffesugen. Jag kanske borde brygga en kanna i väntan på ugnen? För sen ska det diskas och fixas i köket ju och då lär jag inte ha tid. Jomen så gör jag. Kaffe och Biggest loser!

Ps. I mitt nästa liv vill jag vara katt. Katter är sånna livsnjutare och kan slöa och softa VARTSOMHELST.


..Inklusive OVANPÅ ett vingligt fönster...

Sylt-krig

Idag har varit en bra dag! Vi startade morgonen med ett träningspass och därefter stekta-ägg-mackor. Sen kom Daniels syster med pojkvän på besök och vi såg på en mycket hackig version av Transformers 2. Till middag åt vi stora lass med pannkakor och jag och Daniel lyckades givetvis starta ett vatten-och-sylt-krig. Senare på kvällen kom Björn och Mikael över och jag spöade både dom och Daniel två gånger i Worms (hurra-våg för mig!).

Nu är det dock dags att krypa i koj. Eller rättare sagt, försöka somna i bastuhettan medan jag lyssnar på Harry Potta.

Sommar

Som jag har längtat! Nu är äntligen sommaren här!

Det var skitkul igår på Björns födelsedag. Vi begav oss ut till rocksjön där vi åt grillat, pratade, drack gott och spelade fotboll. Underbart härligt! Det fortsatte vara bastuvarmt så det slutade med att en efter en begav vi oss ut och tog varsitt dopp i vattnet för att svalka oss. Dumt nog hade typ ingen med sig badkläder så det blev bad i trosor istället... situationen förbättrades inte av att en båt med småkillar fick syn på mig och Veronica och beslöt sig för att cirkulera runt oss x antal gånger tills de ledsnade och åkte iväg...

Men det var härligt!Efter partajandet så begav vi oss ut på krogen, eftersom det var Björns (en grabb) födelsedag blev det mest lugna sitta-ner-å-dricka-ställen men det var mysigt som få ändå. Sista stoppet skulle iof ha blivit Bongo men vi blev haffade av pannkakskyrkan som stod och välsignade folk utanför. Daniel kastade sig in i en djup debatt med en av de äldre gubbarna, en aslång snubbe frågade entusiastiskt om han kunde få be för mig och en annan tinie tiny snubbe förklarade att han var en dålig dålig dålig människa och önskade innerligt att jag var tillgänglig medan han kysste min hand (...) needless to say att jag halvt kutade därifrån. Men det VAR roligt att höra hur Peter bredvid mig tillslut utbrast "men är du HELT dum i huvudet eller?!" till den långe. Höhö. Jag är ovan vid religionsfientlighet.


Idag begav jag mig ner till vätterstranden och mötte upp Veronica igen, så idag solade jag för första gången den här sommaren. UNDERBART! Jag kan inte vänta på att få göra om det.. Vill ju bli brun brun brun NU!


Nej nu har jag slöat för länge vid datorn. Magen protesterar högljutt för den vill minsann ha lite käk i sig nu. Har jag tur finns det lite spagetti och köttfärssås kvar i kylen.. omnomnom!

Happy Björnday

Barnpassningen gick som smort igår. Idag är det Björns födelsedag och den ska firas med gott käk och gott umgänge. Så nu har jag hoppat i min enda sommarklänning eftersom det är bastuvarmt utomhus och gjort mig redo för kul :)

Bye bye öxnehaga

Besök från Gnällbältet

Dagens minus -
Att sätta alarmet på 08.00 för att sedan vakna 11:40 och inse att man är 40 min SEN istället för 3 timmar tidig som planerat. Detta innebar givetvis att undertecknad ICKE hann duscha, dammsuga och annat inplanerat utan göra ultrasnabb tandborstning och klä på sig med den lediga handen.

Dagens plus +
Familjen Thyresgård (som Daniel bodde hos uppe i Örebro) kom ner och besökte oss. Det blev fika, äventyrs-minigolf, spontan-shoppingrunda på A6 och sedan matlagning á la Debbies Köttfärssås som Daniel är så förtjust i.


Imorgon ska jag upp halv åtta eftersom jag ska hjälpa papi att sitta barnvakt åt busiga systerbarnen. GÄSP. Dags att försöka sova mao.

Jaha jo

Jag pös tillsist iväg till djuraffären igår, njöt av solen och kände ett styng i hjärtat vid insikten om hur mycket allting kommer kosta och hur länge jag faktiskt lär få vänta på mitt fina akvarium...


Men jag skrev iaf upp lite olika fiskarter jag idag har undersökt desto närmare för att se hur stora de blir, hur aggressiva de är osv. Jag tycks ändå fastna för firrar som trivs i snarlika vattenmiljöer och det jag tycker verkar tuffast just nu är att i framtiden hålla temperatur och ph-värdet på rätt nivå. Har aldrig varit särskilt bra på kemi så jag fattade knappt hälften av all konstig fakta jag försökt plugga in om hårt och mjukt vatten, basiskt, surt och nitritgifter idag...

Men jag har iaf

/blev avbruten av Daniel som ville googla lite på inbyggda akvarium. Haha. Någon känns mer overkill än jag själv för en gångs skull ;]

Jag tänkte skriva att jag har iaf hittat några fiskarter jag tidigare avfärdat pga att de skulle vara så abnormt elaka, men nu när kommande akvarium kommer vara betydligt större än mina tidigare så ska jag ge dessa färgranna och aningen onda fiskar en chans.Ps. Idag åt vi kycklinggryta á la Björn som fick oss att spruta eld i några timmar efteråt, senare på kvällen gjorde jag pannkakor för att fjäska lite och håva in extra många poäng hos sambo, och nu funderar jag på att göra en mini omgång med negerbollar. SÅ SUGEN! Men jag borde verkligen int...