En helt PURR-fect dag

Blev lite inspirerad av min vän Lindas makalösa "katt-berättande" så jag kände att jag nu måste "katt-berätta" lite här i min dagbok också. En typisk dag i det lilla hushållet på öxnehaga...

GOD MJAOURGON
Varje morgon när vi vaknar så dröjer det max 30 sekunder innan man hör ett utdraget jamande utanför sovrumsdörren. Oftast försöker vi vara tysta i hopp om att herr Eddie ska tro att man somnat om, men inget lurar den katten! Nej snart hörs ytterligare ett långt utdraget "mjaou" innan ett ivrigt skrapande på dörren sätter fart. Med tanke på tålmodigheten och envisheten hos denna kattherre gör man bäst i att faktiskt kliva upp (oftast bara matte som kliver upp) då jamandet och krafsandet på dörren kan hålla i sig uppemot en hel timme.

När sovrumsdörren öppnas så sitter det alltid en Eddie och ofta en Charlie och tittar upp på en med stora förväntansfulla ögon. Eddie ryter till och vänder huvudet mot köket som han alltid gör, trots att han vet att frukosten inte serveras såpass omedelbart efter uppstigande. Men lyckan är enorm när han får följa med matte på det första obligatoriska morgonbesöket på toaletten. Spinnandes lika högt som en båtmotor smyger han runt i badrummet och stryker sig mot precis allting.

PURRRR-FECT FRULLE
En timme efter uppstigning har katternas tålamod tagit slut och bägge två sätter sig i hallen där de jamar högt i kör. "VI VILL HA FRUKOST MORSAN!!" är min närmsta tolkning. Om inte denna begäran tillgodoses å det snaraste ökar volymen och intensiviteten på jamandet tills man hör ett krash någonstans ifrån lägenheten - Eddie får nämligen otroliga humörsvängningar av att bli nekad käk nu när han längtat en hel lång natt på det, och brukar riva ner något för att påkalla mattes uppmärksamhet lite extra. Om inte heller detta fungerar börjar han ge sig på Charlie, för han har minnsann märkt att han är husses katt och Charlie är mattes katt, så vad bättre än att ta en gisslan att tortera tills matte ger efter för de ställda kraven?

Matte böjer sig efter befallningen och tassar ut i köket för att göra iordning frukosten, hela tiden övervakad av Eddie som står brevid och skriker "MJAOU! MJAOU MJAOU!" (= SKYNDA SKYNDA SKYNDA) medan Charlie sitter tyst bredvid och tittar med stora ängsliga ögon på tallrikarna. Maten serveras och katterna separeras fort genom att få sin mat i varsitt rum med en dörr emellan sig. Utan dörrens beskydd inhalerar nämligen Eddie frukosten och puttar sedan bort Charlie för att sluka även hennes portion. Charlies ögon är fortfarande skygga när hon närmar sig sin egen tallrik, men efter att ha inspekterat den stängda dörren några gånger är hon tillslut trygg nog att sätta sig och äta själv.

NÖJDA TISSAR
Efter frukosten känner Eddie inte längre ett behov av att varken vara gullig eller kelig - nu när han fått det han vill ha. Istället sätter han sig vid balkongdörren och skriker "MJAOOOUUUEE" (= SESAM ÖPPNA DIG) varpå matte lydigt öppnar dörren så kissen kan komma ut. Några minuter senare hör matte ännu en gång hur Eddie befaller dörren att öppna sig och agerar lydigt därefter.

Charlie har efter frukosten fått slagsida på lämplig utvald plats och fortsätter ligga utslagen med ett dovt purrande strömmande ur sig de närmsta timmarna.


"MIN MÄNNISKA?"
Eddies tålamod räcker inte långt nu när väl Charlies människa är uppe och igång, så med jämna mellanrum marscherar han förbi sovrumsdörren och ropar lite på sin egen människa. När husse väl kommer ut genom dörren ser Eddie till att välkomna sin egen människa varmt för att försäkra sig om att han får det obligatoriska morgongoset (goset som bara och endast husse är tillräckligt väldresserad för att kunna dela ut).

Dagen flyter på. Charlie utbrister ett häftigt "MJÄÄÄÄÄEE!" och skuttar med känguru-lik-stil ut till köket där hon tippar över på sidan och blottar magen, och väldresserad som hennes människa är efter 3 år tillsammans förstår matte att man ska klappa magen och gosa en bra stund ute i köket innan man får lov att gå därifrån igen.

Eddie lekar med sina favoritleksak -en tomte med röd hatt- och efter att ha mördat den några gånger tills de hamnat i hallen får han syn på sin andra favoritleksak -ett par ihoprullade knallröda sockar. Eddie lyfter tomten och morrar åt sockarna, släpper tomten, plockar upp sockarna och morrar åt tomten... Och så fortsätter det en bra stund. Herr ADHD-kisse hanterar inte valmöjligheter på bästa sätt direkt.

TAKE-AWAY-KISSE
När Charlie återvänder från köket har hon med sig en munfull torrfoder som hon bär in i vardagsrummet och släpper ner på golvet för att äta. Vem vill äta ensam i köket när vardagsrummet alltid är fullt med folk?

Undertiden hoppar Eddie (som än en gång blivit utsläppt på balkongen) högt vid balkongdörren så man kan se hans guppande huvud och piper och jamar för fullt. Vana som vi är vid att han vill gå ut och in varannan sekund så låter vi honom hållas ett tag. Jamandet och pipandet ökar och ökar ändå tills det slutar helt tvärt, varpå matte som anar oråd öppnar balkongdörren och ser hur herr Eddie gränslar blomlådan och pressar ut största korven i världshistorien. Gör en mental minnesanteckning för att "MJAAAOOOUUE??? MJAOU! MJAAAOOOUUE???!!" kombinerat med guppande katthjässa betyder "JAG BEHÖVER SKITA!! SLÄPP IN MIG DÅ FÖR FAN!!!!"

PURRRFECT EVENIN'
Dagen lider mot sitt slut. Eddie har placerat sig ovanpå sin människa igen och purrar högljutt, Charlie har trampat sönder mattes mage och lagt sig för att sova och dregla en skvätt. Vi bäddar soffan med varsin fleece-filt åt kissarna (då det är de enda filtarna som duger att sova på) och beger oss in i sovrummet. Ytterligare ett slut på en typisk katt-dag.


Kommentarer
Postat av: Räven

svar; Yes, Indiska. :D Den är fantastisk! Det är fantastiskt att Lia har fått mig att våga ha BLÅTT på mig!



Ja jag märkte det, trist! Så det blir inget Slivers ikväll då? Du är välkommen ner hit på en kopp kaffe om du vill ha något att göra. :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback