Planera

oooh... Alla som känner mig vet hur löjligt överambitiös jag är med listor, scheman, planerande etc. Och just i detta nu kliar det i mina OCD-fingrar efter att pysa iväg till djurmagazinet, ta kort och skriva en liten önske-/inköps-lista inför framtiden.

Jag menar. Jag har ju städat hela lägenheten nu, svabbat golvet osv som det alltid står på måndags-schemat och dessutom så har gubben pyst iväg med kompisar för att sitta och nörda sig med tv-spel - summa summarum Jag är uttråkad n' alone.

Hm. Ska man eller ska man inte? Är ju strålande sol ute.... BORDE ju faktiskt ge mig ut i det fina vädret.

Jag är inte bortskämd

Först hatade jag mina hörlurar för att de var för stora och svåra att få in i öronen, sen lyckades jag sätta mig på den ena under en av mina och Daniels brottningsmacther, och tillslut klämde jag den sista fungerande luren i mammas bildörr. Totally smashed.

Daniel sa att vi skulle köpa nya åt mig, varpå jag svarade att han skulle avvakta lite med det inköpet och låta mig visa papsen hörlurarna först.

Mina jättefungerande hörlurar i perfekt storlek (ehem...)



Pappas reaktion när jag hade visat dom:


"Så har du några att slita på" sa papsen.

Så nu har jag fyra nya fina hörlurar :] YAY! Jag är inte alls bortskämd. Inte ett dugg. Jag fick inte heller en halv säck potatis och fem miljoner gula lökar, några kött bitar och en korv när jag var där idag. Inte alls. *drool*
Det var för övrigt en bra dag nu på mors dag. Det bjöds på god marinerad och grillad kyckling, friterade galler-pommes med sås och melonsallad och sen någon slags äppelmos-sockerkakstårta till kaffet. Omnomnom.


Ps. Mamma och pappa envisas strängt med att jag är brunett och att mitt färgade hår har samma "mörkhet" som min utväxt. Att enda skillnaden är att det färgade glänser i rött och utväxten glänser i guld.

Jag har en annan åsikt: dom behöver starkare glasögon.

Rutten dag - vilken pannkaka...

Det är inte min dag idag.

Först ville jag åka iväg på en fönstershopping-runda till min favoritdjuraffär men beslöt mig för att strunta i det eftersom det är marknad idag och busstiderna verkar fucked up och omständiga. Så jag diskade och städade köket istället.

Sen beslöt jag mig för att göra pannkakor, så jag går ner till affären i det kalla blåsvädret för att köpa allt som behövdes. Väl i kassan inser jag att plånboken ligger kvar hemma, så jag kutar upp för hela backen grabbar plånboken, kutar ner igen och sen upp igen med maten. Saharaöken deluxe i halsen.

Vid det här laget var jag redan butter eftersom jag dels skitit i dagens roliga eskapad men också för att jag behövt stressa - jag blir ju ett monster av att stressa.

Nåja. På med ett leende, i med hörlurarna för att lyssna på talbok och sätt igång med smeten! Harry Potter och pannkakor måste kunna bota butterhet.


Grönt jävla slem. I min fina omsorgsfullt fixade pannkakssmet med en skvätt grädde, mjölk, smör och allt annat jag gick ner och köpte särskilt för ändamålet. I dyra jävla närlivsbutiken. Extra dyr och nu grön pannkakssmet. Ett helt nystädat kök som luktar ruttet mögligt rövsvett.

Jävla ruttna ägg.

Jag är arg och grinfärdig. Daniel erbjöd sig att gå ner till affären och köpa nya ägg, men jag har tappat suget.

Den här dan suger.


Inatt var jag Hogwartselev

Inatt jag drömde någonting jag aaaaldrig drömt förut.... *nynnar*

Okej. Jag och Daniel var elever på Hogwarts, han jag och en annan tjej-elev tog den flygande bilen för att åka ut i ett ärende och vi passade på att hoppa in i en djuraffär för att kolla priser på akvariet jag vill ha. Till min förfäran är hela djuraffären dunkel, ganska tom och dyster med undantag för några sorgsna schabbiga hamsterburar. Daniel och den där andra eleven är jättesömniga av någon anledning, så dom sätter sig ovanpå några hundfoder påsar och halvsomnar. Min mobil börjar ringa som besatt och jag ser att det är några gamla manliga klasskamrater (läs: bråkstakar och trubbelmakare) från tonåren. Jag svarar och hinner precis höra "vi är utanför djuraffären i en stulen bil!" i luren innan jag trött ger den till elev-tjejen och ber henne göra sig av med dom. Hon ser förskräckt ut och börjar tjafsa med Daniel om vem av dom som ska prata bort idioterna i den stulna bilen.

Jag går igenom affären och försöker hitta NÅNTING som inte ser gammalt och fult ut, och hittar tillslut ett kvinnligt biträde
"Ursäkta. Vad skulle ett 450 liters akvarium kosta?" frågade jag försiktigt det sura kvinnan
"450 liters? Är du inte klok? Sånt säljs inte längre. Men vi har det där på 110 liter" säger hon och pekar på ett sunkigt fläckigt akvarium med missfärgad ramp.
Jag börjar diskutera med henne om varför djuraffären är tom på fiskar och akvarium och enbart hade några halvledsna hamsterburar. Hon förklarar att akvarier blivit "ute" och att ingen köpte dom längre.

Jag fortsätter vandra runt och känner mig irriterad, då hör jag hur de båda biträdena (det var en man och en kvinna) börjar gräla om hur ohyfsade kunderna är som somnar på foderpåsarna och bestämmer sig för att schasa bort dom. Daniel och eleven kommer stapplandes genom affären. Daniel tar ett skutt mot mig och lyckas ha sönder det enda akvariet affären har kvar och det manliga biträdet får fnatt på honom och börjar skrika och vifta med armarna av ursinne.

Jag letar febrilt tills jag hittar en antik magisk mobil som jag med hjälp av magi får att fungera, efter att jag stängt ner all porr som poppat upp på skärmen kan jag äntligen hitta kombinationen till den flygande bilen, vi flyr genom fönstret - in i bilen och åker tillbaka till Hogwarts.

Och så vaknade jag.

Hangup deluxe

Håret blev bra i dagsljus. Good for me. Idag har jag diskat en hel veckas disk(berg), dammat, dammsugat, moppat, vädrat, rensat och gått ut med soporna och tillsist fixat lite chiliconcarne med ris. Jag är bra idag.

För övrigt känns mitt huvud såhär idag igen...



Och just nu sitter jag och försöker komma på ett bra argument till att jag inte ska springa nerför öxnehagabacken med flaxande armar för att köpa smör så jag kan göra lite niggerballs som jag är såå sugen på.

Hm.

Brunröttkonstigt

Jag börjar tro mer och mer att jag desperat gör hårgrejer när mitt humör spinnar utom kontroll.
Först blond inför höstens eskapader som krävde en hel del mental styrkeansträngning, sen rödhårig när jag var deppad över att pendla i november, och lagom tills jag kollapsade i spasmer pga stress så hade jag hunnit färga håret svart bara nån dag innan.

Idag är jag supermegabesviken över att vi inte har mer cash för jag har hittat ett akvarium.. eller inte ett - utan akvariET för oss, för mig. Akvariet jag SKA ha. Till sånt jävla fantastiskt pris. Men pengarna finns inte ändå :C


Dagens projekt har därför bestått av att färga mitt knallröda löshår till en
brunrödkonstig färg för att det skulle likna mitt eget knasiga nuvarande hår.



Nåt kul ska man väl ha när man inte kan få det man egentligen vill ha.
(Plus att Daniel flinar så mysigt när jag vips blir långhårig. Höhö)



Är faktiskt nöjd med resultatet.
Givetvis blev det inte exakt samma färg som mitt eget, men nära nog.



Hoppas bara det inte ser mer fucked up i dagsljus än det gör nu i kvällsljuset...



Just nu är jag sugen påååå... något. Kanske lite mac n' cheese som står i kylen? Hmm.. och lite tv kanske? Låter onekeligen frestande.

Good and Bad

Det har varit både en bra och dålig dag.

En dålig dag för att jag är dunder-humör-svängig och verkligen hakar upp mig på allt och inget, anmärker på petitesser som jag annars inte ens skulle märkt och tar ut mitt dåliga humör på människor i min omgivning. Hatar när jag beter mig som ett jävla a-hole mot folk som verkligen inte förtjänar det...

En bra dag för att jag har städat, vikt tvätt - helt enkelt fått mycket nödvändiga saker gjorda, träffat Björn och Veronica (som sitter och spelar Worms as we speak) samt har en underbar sambo med ett tålamod jag inte alltid förtjänar och katter som överöser mig med purrande kärlek.

Livet är verkligen som mynt, det finns både en fram och baksida. Men så länge jag får ta del av bägge och så är jag nöjd. Tror jag ska plugga in lite HP i hörlurarna och ta itu med disken, det vore liksom pricken över i:et idag känns det som, för då är verkligen ALLT fixat. Ja.. och så borde jag verkligen slänga ut en annons för att sälja loftsängen också iof... Inte för att man får särskilt mycket för en begagnad säng, men om jag får den såld får jag åtminstone ut den ur lägenheten!



Bakfull? Nope. Seg som fan? Jupp.

Jag mår som jag förtjänar idag.

Hursomhelst hade jag det lajbans igår. Daniel åkte hem till en kompis han inte träffat på evigheter, och jag gjorde detsamma - för jag har verkligen inte träffat Ida på evigheter! Vi pratade, drack och fjantade oss med "Jag har aldrig" som spårade ur fullständigt tills alla var tvungna att dricka på varenda uttalande, och dessutom kom någon på den genialiska idén att istället för "bestraffnings"-snaps så skulle man dricka en shot med rosé-vin, då det vore värre bestraffning med tanke på att alla drack öl. Vin + öl = bad-bad-bad mojo.


Men allt som allt var det skitkul. Jag och Ida pratade mycket om barndomsminnen, Paris, grundskolan osv. Jag råkade dessutom på en gammal gammal skolkamrat från småskole-tiden som jag inte sett sen gymnasiet. Det var också kul, mindre kul är att jag tydligen uttalat hans namn fel hela livet - HAHA!


Vi mötte senare upp Daniel och hans kompis, drog runt lite tills vi landade på Olles där jag försökte mig på att dansa lite solo på dansgolvet, insåg dock snabbt att man behöver antingen sin boyfriend eller flickkompanjon med sig för att mota bort kåtdjuren som alltid rör sig i det dunkla krog-ljuset... så jag återvände snabbt till vårt bord istället. Jag är inte som
my sistah from anotha mistah som vrölar "JAG VILL SLÅSS" när kåtdjuren sakta kryper tätt inpå en... höhö.

Dagens planer är nog att typ... Slöa, softa, chilla och allt det där. Jag önskar bittert att jag hade haft råd med den obligatoriska dagen-efter-pizzan, men jag får nog nöja mig med ostmackor och kaffe som det ser ut.

Ps. Världen gick visst inte under igår? MHM! Ska kolla aftonblaskan om de skrivit nåt om det... Det var ju gårdagens heta samtalsämne!

Tatuerings-tävling

Jag har tävlat med TLC om min drömtatuering - HÄR!


Det vore så kul! Har många olika idéer till tatueringar jag vill ha, men en som känns mer aktuell/önskvärd än de andra...

Det ska lukta bränt bacon!

Suck. Jag vill ha sol. Jag är less på detta eviga regnande, blåsande och mulna väder. Det var ju meningen att det skulle fortsätta vara varmt tills det började lukta bränt bacon om mig!!! :C



Nåja. Idag städade jag hos mina päron, pappa klippte mig lite (VÄX FORTARE HÅRHELVETE..) och sen handlade jag lite käk, en bal toapapper osv. Ovanpå detta har jag så mycket träningsvärk att jag vill dö lite... men här ska det bli muskler! Har ju aldrig haft några förr, så det vore verkligen kul.

Nej nu är det dags för mig att skutta bort till min rätta plats (spisen) och göra pannkakor!

Egen isglass

Nu kommer sommaren, och på sommaren vill man ha glass. Som den laktosintoleranta jäkeln jag numera är så är mumsig gräddglass i kulform uteslutet för min del (jag kan köpa "supermumsig" tofu-glass om jag vill dock..... INTE SAMMA SAK :C !!) Vi har piggelin hemma, problemet är att jag inte gillar piggelin (det är Daniels glass). Den är för.. sliskig och syntetisk i smaken. Smakar som fryst godis typ.





Jag vill köpa massa juice/saft
och isglassformar
och göra egna goda istället!


YUMYUM.

 













Harry Potter frälst

Kanske är det töntigt av mig, men jag älskar att dela böcker med andra. Att kunna prata om de mest komiska bitarna, kunna kritisera filmatiseringarna som görs, och ja... Dela spänningen och njutningen av en bok över huvudtaget.

Har försökt få Daniel att ge Harry Potter en chans ända sedan vi träffades, men han har vägrat fram tills vi började promenera och han behövde en talbok att lyssna på. DÅ gick han med på att ge första boken en chans. Tidigare idag försvann Daniel in i badrummet för att ta ett bad, han tog med sig MP3n och var borta i över en timme. När han väl kom ut så petade han på mig och sa: "Den tog slut! ...MER?"
Så jag fick ladda hans MP3 med bok nummer två.

Och nu för en halvtimme sen kom han och lade Eddie i mitt knä..

Jag: Älskling, han kommer inte stanna här...
Daniel: Sssch! Dom har landat bilen nu!

Varpå jag inser att han fortfarande har hörlurar i öronen... haha.


Jag fick min vilja igenom!!! He's hooked.

Imorgon är det städdag, och på eftermiddagen blir det ullared med Annika och Peter för vår del.






Ps. Är dödligt sugen på Mac n' Cheese som står i skafferiet... dessvärre har vi inget smör så jag kan inte laga till det. BUHUHUHUHU....






..men hemma bäst!

Vissa dagar inser jag mer än annars hur mycket jag tycker om att vara en "hemma-sittare". Det är lugnt och tyst, inga krav på att man ska hoppa ur sina myskläder och sminka sig, ingen stress till systemet för att köpa hinkvis med alkohol... Bara värme och lugn.


Dagen har spenderats med ett långt trevligt telefonsamtal från storebror, en halvmils promenad i strålande solsken, pizza till middag, lugn kväll framför TVn med lite choklad (medan moder natur gav oss häftiga specialeffekter i form av dundrande blixtar som lös upp hela vardagsrummet och tillhörande åska) och avslutas förhoppningsvis med lite talboksmys innan vi somnar.

Det finns mycket att tycka om i den lilla lägenheten på öxnehaga.

Bye bye ångest

Så.. igår var det städdag, as always. Avslutade det hela med att svänga ihop en ruskigt god pasta med skink-o-ostsås med svamp och lök på kvällen. Jajjamen, housewifie-rollen har aldrig känts mer bekväm! Har märkt hur mycket den annars oh-så-vanliga-EVERYDAY-ångesten minskat drastiskt sen jag gör saker efter rutin och på bestämda dagar istället för att sitta och glo hjälplöst på det växande diskberget, de långsamt muterande dammråttorna eller soporna som försöker krypa iväg av sig själva tillslut. Det enda som saknas är en bestämd-huggen-i-sten-tvättdag nu.

Sååå.. idag har vi slöat, ätit rester från gårdagens smarriga pasta samt varit ute på halvmilspromenaden. Lustigt nog tycker jag nästan det är roligt, iaf när vi väl är ute och Harry Potter talboken spelar för fullt i mina öron. Undrar hur länge det varar?


Eddie i fönstret på SIN tvättdag.

Babbel och tyskt vatten

Idag rullade jag ur sängen innan jag egentligen hade lust, men jag skulle möta upp Emelie vilket jag givetvis inte ville vara sen till. Vi begav oss på toalettjakt, sen gaddade hon sig och därefter begav vi oss till city gross (för där har dom så billigt snus att man inte tror det är sant) för att sedan ta en babbelspäckad promenad till ekhagen där det inhandlades tyskt bubbelvatten.


En bra och trevlig dag :)
Daniel hade undertiden begett sig ut på 1,5 mils rutten, och har nu gömt sig i sovrummet. Jag misstänker å de starkaste att han totaldäckat. Själv funderar jag på att ställa mig och diska... för jag kan ju inte dammsuga förrän han vaknar. Jag är inte elak nog helt enkelt höhö.

Kära Deborah år 2002

Jag vet att livet känns svårt. Du vill vara slank som de smalaste i klassen, populär som tjejerna från din förra skola som spelar fotboll, du vill vara älskad av dom du i din tur älskar, och du vill få upprättelse från dom du känner har tryckt ner dig under ditt liv.

Men livet kommer inte alls bli som du trott.

För det första kommer du bli dunderfet. Jag menar inte mullig eller tjock, jag menar FET, som i enorm. Du kommer att väga över 100kg lagom tills du fyller 19. Du kommer inse att killen du tror du ska gifta dig med är otrogen mot dig och en massa andra saker som får dig att dumpa honom. Men det tar över 6 år innan du faktiskt lämnar honom. Du kommer varken bli konstnär, psykolog, dagisfröken eller kock. Nejdå. Du kommer starta ditt vuxna självständiga liv genom att leva på socialbidrag och känna dig fullkomligt vilsen. När du flyttar hemifrån så kommer det inte vara frivilligt, nej du kommer gråta och vara livrädd över att behöva stå på egna ben för första gången i ditt liv, och du kommer bli kvar i den lilla skithålan Jönköping som du svor på att lämna. Du kommer göra en magsäcksoperation precis som din mamma gjorde (vilket i och för sig är bra, för det resulterar faktiskt i att du en gång för alla faktiskt blir sådär smal som du drömmer om).

Kort sagt kommer livet bli helt och fullständigt annorlunda än vad du tror. Ingenting du hoppas på, drömmer om eller förväntar dig kommer att ske.

Men lustigt nog kommer du inte att sörja över detta faktum när du väl är vuxen. Du kommer njuta av att vara självständig och få råda över ditt eget liv. Du kommer se alla motgångar och misslyckanden som lärorika händelser som format dig som person, och du kommer bli otroligt mycket mer impulsiv och grabba chanser och möjligheter när de väl dyker upp istället för att vänta på mer passande ögonblick i tillvaron. Du kommer inse att även om livet inte blir som man trott, så kan det bli BÄTTRE (om än annorlunda) än man från början väntat sig.

Så kära lilla Debbie. Oroa dig inte. Livet kommer vara underbart och fruktansvärt de närmaste 10 åren. Men i slutändan ordnar det sig. För du har lärt dig att ta hand om dig själv, du har lärt dig att lycka är något man själv skapar och inte vinner av en slump, och du har också lärt dig att livet tar otroligt oväntade riktningar. Så lev och fröjdas, var lycklig för stunden, gråt när du är förkrossad och lär dig av motgångarna.

You're gonna be fine.

Mvh
Ditt framtida jag - Deborah år 2011

Housewifie på högvarv

En sån dag! Den inleddes med promenad ner till huskvarna med galpal Linn, där det inhandlades nyttigheter såsom nyponsoppa, bananer, knäckebröd etc. Oh goodsies! Efter att ha släpat hem de blytunga kassarna (som resulterade i rejäl kramp i bägge händerna) så fick jag syn på att Daniel ställt sig och diskat innan han pös iväg i sitt ärende för dagen. Givetvis triggade denna trevliga hemkomst-överraskning igång mitt ultimate-housewife beteende och jag gick lös på lägenheten med dammtrasa, dammsugare och mopp i högsta hugg. Det hela var riktigt roligt, men det kan också ha berott på att jag lyssnade på harry Potter som ljudbok under tiden.

När gubben väl kommit hem så kände jag fortfarande att housewifie-sidan av mig gick på högvarv så jag ställde mig och lagade hans favoritköttfärssås. Det var yum yummies!

Sen avslutade vi kvällen med att agera sovplats åt kissarna (och när älskling ledsnade på TVn begravde han mig så smidigt under katthögen så jag omöjligt kunde lämna soffan på x antal timmar. That bastard..) samt prata lite trevligheter och drömma oss långt långt bort till något som inte riktigt känns verkligt.



Just nu svävar jag på moln litegrann.

...för stor korv

Idag promenerade jag och sambo en halvmil (prisa Harry Potter talböcker! De räddar mig fullkomligt vid långa skogspromenader), kom hem och åt piggelin, sen åt vi bratwurst i bröd till lunch (det är knepigt att äta en så frikkin' stor korv i bröd...) och sen dess har dagen bara flutit förbi.

Utöver det har jag mest bara stört mig på håret hela dagen. JAG VILL KLIPPA AV DET! Fast.. då blir det en extrem pojkfrilla och det vill jag int ha heller. GARGLGH. Utseendefixerad/i-landsproblem deluxe.




Ps. Filmer att se fram emot i den närmsta tiden!
• Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
• Red Riding Hood
• Limitless

Juni
• Paul
• X-men: First Class
• Priest
• Unknown
• Transformers: Dark of the Moon

Juli
• Harry Potter and the deathly hallows pt 2
• Green Lantern

Augusti
The Rise of the Planet of the Apes


Folköl-alkis och brutet öra

Det är dagen efter valborg och jag känner mig mör som en hamrad köttbit.

Planen var att grilla på vätterstranden (strålande sol hela dagen! Det var ju givet att man skulle vara utomhus!) men eftersom det typ blåste upp till en orkan blandat med mulet och duggregn så ändrades planerna ganska kvickt.. Men det blev en helkul kväll hemma hos Veronica, där det dracks och åts, för att senare spelas kubb. Vi drog vidare till donken där jag blev ombedd att gå ut med min folköl i kylan medan resten satt kvar och åt. Bah! Kvällen avslutades på närliggande trevlig pub där vi bara satt och njöt av kvällen tills den tog slut.


Idag vaknade jag med en bultande smärta i örat och förstod inte förrän jag klämde på det och såg hur rött det var att jag brutit det. HAHAHA. Har ju brutit örat förr, men aldrig i ytterkanten... Nåja. Det toppar ändå inte förkylningen jag dragit på mig som innebär att jag nu tvingar i mig själv "mumsig" kanjang och pappas "supergoda" huskur (stark gegga gjord på riven pepparrot, pressad vitlök och citronsaft)... What a wonderful life!


Ikväll är planen att vi ska promenera ner till stan och gå på bio. Thor here we come! Förjävla synd att den bara visas i 3D, men vad genomlider man inte för att få se en grymt efterlängtad film?


Ps. Jag vill ha sommar tack! NU. Jag är less på blåst och kyla. Att det är 20+ ena dagen för att HAGLA dan därpå (jo, jag blev bombad av hagel påväg ner till affären innan.. Skitväder!) är inte okej.


Mina "iq-fiskmås"-rötter har blivit rejält synliga nu.

"It’s not hard to erase a blonde’s memory. Just blow in her ear."