Glitter

Det är nyår och jag har en stark känsla av att den här nyårsaftonen kommer bli absurt mycket bättre än den förra... höhö.

Uppklädd är alltid skoj...



men glittrig xider som snälla Björn bjuder på är mycket skojigare :]


Nu komresten av vårt middagssällskap för aftonen! Vi ska få äta nyårsmiddag á la Björn. omnomnomnom!

27

Igår fyllde Daniel hela 27år vilket givetvis innebar blå glittrande sifferljus, massor med kissegos, mat á la mästerkocken Björn och självfallet lite tekniskaprylarjaginteminnsnamnetpå-shopping...



The sun won't shine on us..

Igår vaknade vi till strålande solssken, och på nåt vänster piggnade vi till lite och dagen blev en otroligt produktiv dag fylld av tvättning, städning, svabbning, diskande, rensande, och matlagande. Björn kom över på kvällen och vi tittade på någon helsjuk svensk komedi, för att sedan somna gott på kvällen.

Sen vaknade jag tidigt imorse av en betydligt sämre sambo som ojjade sig och yrade i sömnen. Så förmiddagen har bestått utav att utesluta olika faktorer till ihärdig sjukdom, ringa vårdcentralen och få höra att det mest sannolikt är influensan och det inte finns någon medicin för det osv..

Han somnade tillslut om efter att ha ställt in sin födelsedagsfest.. :C


Avskyr att känna mig såhär maktlös. Jag kan tvinga i honom honungsvatten, alvedon och käk, men hittills har ju inte det hjälpt något direkt...


Sjukstuga

Detta var seglivat. Daniel tycks inte bli friskare och nu börjar jag känna mig mer och mer hängig, fast inte i hans klass på långa vägar.

Suck. Vi pratade idag om hur kul det vore att ge sig ut på mellandagsrean, men eftersom vi blev sömniga av att bara spekulera kring det gav vi upp idén illa kvickt.


BOOOOOOORING :C

En jul för två

Den här julen blev lite annorlunda. Tanken var att Daniel skulle åka iväg med Björn och att jag skulle bege mig hem till syster yster, istället har vi båda varit här hemma eftersom stackars Daniel blev sjuk och jag inte heller kände mig riktigt på topp.

En ganska seg/lugn dag med tv-tittande och enda äventyret varit en tripp ner till affären för att inhandla snus, vitlök och apelsinjuice till karln så han skulle pigga på sig. Dessvärre ligger hela alltet orört i kylen fortfarande.. Men det har inte varit någon dålig dag för det! Daniel har fått sova rejält och mycket och jag själv har passat på att städa och diska och dola och plocka undertin!

Och dagen kommer få ett bra avslut: bror var nyss här med julbordet i matlåde-form åt oss, och en kasse med paket till både mig och Daniel (som sover på soffan atm efter att ha knaprat i sig lite alvedon mot febern). Och sen så ska vi glo på Tomten är far till alla barnen innan dagen är till ända också!





Julgröt..

..in my brain... Känns seriöst som om hela mitt huvud är fyllt av gröt idag. Antar att det är för att det är julafton imorgon och jag fortfarande inte har införskaffat alla klapparna. Men det skall rådas bot på! Daniel och Björn sitter och glor på film, och så snart den är slut så ska vi kasta oss iväg för att julshoppa.

Dagen har varit bra hittills, Björn kom hit med energidrycker och julskinka (omnomnom) och några elektriker konstaterade att min ugn inte kan lagas utan att hela spisen behövde bytas ut (YAY n' HOORAY for free stuff!)

Nej nu skall jag försöka sätta fart. Adjöken

Samboskap & ärtsoppa

Jag vaknar bredvid honom, jag handlar mat med honom, vi går iväg och tvättar tillsammans, vi lagar mat tillsammans, vi skrattar framför tvn tillsammans och tillsist somnar vi tillsammans.
Jag gillar det här



Känner mig fortfarande lite halvslö sen incidenten i lördags, men är annars go och glá likt kexchoklad! Ikväll ska vi avnjuta lite ärtsoppa på Daniels begäran och i övrigt tar vi det nog bara lugnt.


03.18 | Det bidde ingen ärtsoppa ikväll, och dessutom var vi samboklantiga tillsammans så det räckte och blev över. Passa tider är helt enkelt inte vår grej antar jag!

Men kvällen slutade himla bra ändå. Vad är mysigare än bada bubbelbad och titta på läskiga hajattackfilmer i mörkret liksom?

TILT

Jaha... Jag har flertalet gånger de senaste månaderna känt mer och mer som att jag är "utbränd", men viftat bort det eftersom det vore befängt. Arbetslös, plugglös osv som man är så KAN man ju inte vara utbränd(?!)

Men idag inne på ÖB så fick jag en konstig overklighetskänsla som åtföljdes av att synfältet "gungade", sen blev allt svart. När jag öppnar ögonen står två ambulanssnubbar böjda över mig och sticker in en nål i min arm. Sen minna jag inget förrän jag vaknar upp på sjukhuset. Under de närmsta timmarna därefter hade jag en ganska kraftig minnesförlust. Jag mindes inte vad jag gjort det senaste dygnet, eller hur jag kommit till sjukhuset. Jag minns inte vad jag hade tänkt göra idag eller de nästkommande dagarna heller.

Jag får berättat för mig att jag tydligen svimmat (och dragit med mig en halv produkthylla inne på ÖB) för att sedan legat och krampat på golvet medan ögonen rullade bak i huvudet på mig och annat skoj.

Efter en heldag på ryhov med tester, hjärnröntgen och annat så fick jag veta att de inte kunde hitta något fel. Förmodligen utlöstes detta krampanfall (eller epileptiskt anfall) av stress, men för säkerhets skull ska jag få en noggrannare utredning framöver. Jag hade både Daniel, Björn, Linn och min bror Simon där hos mig som stöd.

Jag märker att jag fortfarande är lite lätt disorienterad.. Har lite minnesluckor och sådär så det tar extra lång tid att liksom "komma på" eller "tänka efter", men det var betydligt värre innan då jag inte ens kunde minnas vad det var för dag!

Souvernir från dagens äventyr.. Mysig blodig jacka!

Min första gång..

som sambo!

JAG ÄR SAMBO NU!!!

Daniel hjälpte mig att hänga upp en bråkig adventsstjärna, vi har lastat hallen full med kartonger som ska slängas och och... Jag är sambo!



Och nu ska VI sova i VÅRT sovrum!

Sista dagen

Sista dagen här i örebro nu. Jag stod nyss i köket och lagade mat med radhuspappan. Cream cheese fyllda oxrullader med potatisfräs, spännande spännande. Synd att jag inte gillar nötkött, men det är ändå kul att grejja med mat!


Utöver matlagning och stök så har jag suttit och planerat lite inför lördags-bakdagen jag ska ha med bästaste Linn! Ska bli skönt att komma hem till Jönköping så jag kan fixa lite inför julen!


..Och imorn får jag världens bästa julklapp :) Då flyttar Daniel och jag ihop!!!



22:36 | Åh.. Efter middagen så fick jag och Daniel varsitt paket med julrim som antydde sport-relaterat innehåll (radhusfamiljen tycker verkligen vi borde bli mer aktiva haha) och varsin burk med julgodis ifrån julbaket vi hade i söndags.

Det känns verkligen deppigt att vi inte kommer vara här i tid och otid längre.. Men vi ska se till att hälsa på har vi sagt.

Rummet är kalt och nedpackat nu... Och det här blir sista natten vi sover här.

Kvällsmys

Det spritter i hela kroppen på mig just nu. Allting är så ofantligt bra och jag är så overkligt lycklig! På torsdag kommer vi hem till Jönköping, och det kommer bli så himla underbart!


Kvällen har spenderats med ihopkurad med Daniel tittandes på nyheter, dokumentärer, inslag om wikileaks, självmordsbombare, amerikanska skithögar and so on. Det är ju skrämmande att jag inte längre grinar åt Titanic men kan grina åt en filmsnutt från en kass helikopterkamera som effektivt visar varför man skäms över att vara människa idag.

Är osäker på hur vi avslutar kvällen men jag hoppas på läskig skräckfilm :] typ Hellraiser eller nåt!

Julbak

Detta måste vara den första decembermånaden någonsin som jag inte julpyntat, julpysslat eller något alls. Jag har inte ens lyssnat på julmusik som jag traditionellt brukar börja med den 1 dec. Nu är det iof bara den 10e och hela två veckor kvar till julafton.. MEN ÄNDÅ!

Just inatt insåg jag att det finns en specifik sak jag skulle vilja försöka mig på (jag lär säkert misslyckas gravt om jag försöker.. men jag vill försöka och misslyckas isåfall!) och det är att göra färgglada pepparkakor. Jag kladdade väl lite med grön och rosa glasyr på några få tragiska pepparkakor som barn, men jag vill försöka göra något lite gulligt som detta:


Nåja.. tid och pengar får utvisa om jag ger mig på det. För jag vill ju inte ha vanliga tråkiga pepparkakor i de vanliga formerna, jag vill ju ha andra roligare former (typ julstrumpor, smällkarameller och snöflingor..) och det innebär ju att jag måste inhandla plåtband och leka macho-man med en tång eller så.. och sånt brukar sluta i katastrof när det gäller mig.


Oh fudge..
-som käraste Linn skulle sagt.

Klantig klumpeduns

Haha ja igår alltså.. Fåsenu. Simon som skulle skjutsa mig till tåget var sen. Och jag var sen. Sen glömde jag mobilladdaren. Sen körde Simon fel påväg till station. Sen missade jag tåget. Då åkte vi mot Habo för att köra ikapp. Hinner inte, så vi åker vidare mot Mullsjö. Simon börjar svära eftersom hans GPS lurat in honom på fel sida av spåret. Och efter att vi insett att vi missat tåget även här så körde han mig i ilfart till Falköping där jag fick rusa som en tok och hoppa på tåget jag skulle bytt till där. Sen fick jag sitta jämte en gubbe som spelade gameboy och luktade funky hela vägen till örebro. FUNZIES! Jag är inte klantig alls.

Idag lät Daniel mig somna om och sova (alldeles för länge) medan han pluggade. Han är lite för snäll mog mig ibland tror jag :) sen att han ger mig den bästa julklappen jag kunnat drömma om gör ju inte saken bättre..

Jag är sugen på bullar, varm choklad och filmen Prinsen av Egypten..

Bösande

För ovanlighetens skull kom jag i säng relativt tidigt igår och vaknade redan vid åtta imorse. Dessutom tycks de glada nyheterna rulla in på löpande band just nu och det bidrar säkert till mer rofylld sömn :)

Lyssnar på musik från Änglarnas Stad och grejjar för fullt här hemma. Har diskat mitt diskberg och hunnit med en hel del annat, men nu är det bara en timme kvar tills jag ska bege mig till tåget så det börjar krypa i skinnet på mig. Herr Skrik & Panik och jag har en tendens att inte komma överens...

Nåja. nu är det dags att återgå till bösandet!


Ps. En assnygg bild på mig iklädd kavaj och skjorta som Linn övertalade mig att köpa häromdan.

I know how to pull of Stilig-looken!

Name's Bond. Debbie-bond.

Matt och lyckli

Idag promenerade jag med bestis till ekohallen, sen kom bror och satte upp min kökslampa och sovrumslampa. Jag har rosa/röd porrbelysning i sovrummet nu.. höhö.

Just nu borde jag städa, diska, packa, röja och allt dedär. Åker ju till örebro imorn.. men jag håller på att somna här vid skrämen. Dricker kaffe, men inte hjälper det.. SNYFT. Jag vill ha mer energi! Har ju mängder att göra :C


Men oavsett hur trött jag är så är jag främst av allt lycklig just nu.

Man kanske skulle ta en liten powernap?

insane

omg. Lyckobubbla deluxe!

Systerystrar

Kom hem från min skvalleröverpizza-systerkväll för typ två timmar sen. Var verkligen jättekul! Ibland känns det verkligen löjligt längesen man fick prata av sig ordentligt á la systerstyle och uppdatera varandra kring vad som pågår i ens liv. Föga förvånande så pratade jag nästan uteslutande om Daniel och hon om sin familj och jobbet.


Tidigare idag var jag hemma hos mina favoritnorrlänningar, åt av Linns smarriga wok och så tittade vi på The Human Centipede... och tja.. hemsk eller läskig var den ju inte men OBEHAGLIG. Får gåshud bara jag tänker på skiten. Hur dom fick skådisarna att ställa upp är ju en gåta tycker jag..


Imorn blir det söndagsmiddag hos päronen, så nu ska jag dyka i säng. Håller på att titta ikapp på How I Met Your Mother, så jag ska glo lite på det tills jag somnar. Mysig serie! Nästan i klass med Vänner.

På måndag ska jag försöka släpa mig till myrorna med Linn tror jag. In desperate need of more galpaltimez!


Men jag saknar Daniel..
Jag vill ha onsdag nu! Jag vill sitta på det där eländiga tåget (som säkert kommer krångla pga vädret) och lyssna på alla mina värsta tårar-i-ögonen-så-sött-och-sliskigt-det-låter-låtar medan jag stirrar ut genom fönstret och längtar...

Snittar & lite afternoon tea

Fredag har kommit och gått, n' it was a good day indeed! Gjorde mig snygg och ackompanjerade sedan bror och föräldrar hem till farbrors 70årskalas. Kändes väldigt fancypancy. Stod och diskuterade mitt skrivande med en lite äldre herre som tydligen varit distriktläkare här på öxnehaga för många herrans år sedan, blev hälsad på av gamla damer som tydligen inte träffat mig sedan jag var en sisådär 2års dreglande blöjvandrare, träffade min kusin som berättade att hennes tonårsson kallat mig "cool" i ett sms (fet status på det, känner mig lite gaggig efter incidenten på systemet där kassörskan inte bad om mitt leg för några veckor sen), och så gosade jag en del med mina systerbarn.

Lilla systerdotter Hanna på 1år och 10månader fick
mig definitivt att le flertalet gånger under kvällen.

Hanna: Debbie?
Jag: Ja Hanna?
Hanna: Vad HAR du i munnen?
Jag: Ja vad har jag i munnen? *räcker ut tungan*
Hanna: Ahaaa. Pärla!


F-f-frickin' f-f-freezin'

Kom hem ikväll efter mycket krångel. Försenade tåg, missade tåg och ersättningsbuss.. Men tillslut kom jag hem och tillrätta! Åkte bums hem till bestis där jag smaskade i mig kladdmuffins, kaffe och chillade en stund innan jag gick hem.

Igår var jag aningen impulsiv...

 

Imorn ska jag försöka göra bra och vettiga grejjer. På fredag ska jag hem till farbror då han fyller kunglig (öppet hus med snittar och grejjer torde ju vara ett tecken på det?), på lördag ska jag förhoppningsvis klämma en pizza med syster och skvallra värre än hönor i hönshus, och på söndag vankas det mumsig söndagsmiddag hos päronen samt städning as usual.

Och givetvis.. JAG SAKNAR DANIEL! Jävlaskitörebro... Men jag åker dit på onsdag om en vecka igen, och sen får jag ju ta med mig honom ner i dec och behålla honom ända tills nästa år -så jag ska väl inte klaga! Men djupt inom mig önskar jag bara att allt jag vill ska fixa sig. Ett liiiitet julmirakel tack?

Ps. Är ju nästan tropisk värme här i Jönköping om man jämför med Örebro-kylan förresten. Seriöst, fryser näsborrarna ihop av att man snörvlar lite, då är det KALLT..