Tant-varning

Några konversationer under kvällen




Jag: Ahmen gud! Det är någon blåst kvinna på familjeliv som köpt ett
playstation till sin fyraåring! Ursäkta mig, men hur meningslöst är inte det då?
Daniel: Fyraåringar är smarta. Ge dom några dar med ett playstation och
dom hade spöat dig i vartenda spel
Jag: Men.. borde inte fyraåringar vara ute i lekparker eller nåt å inte sitta vid ett tvspel?!
Daniel: Ååååh men gud kan du inte prata om dina naglar eller nåt istället?!




Jag: Älskling.. Jag drömde så hemskt en gång när du inte var i Jönköping. För det första så drömde jag att det var inbrottstjuvar med yxor som försökte ta sig in å mörda mig, sen var det full storm å alla mina fönster höll på att blåsa in. sen var du kroniskt otrogen..
Daniel: Kroniskt? Vaddå kroniskt?
Jag: Eh.. konstant?
Daniel: Kroniskt! Hah! Som en sjukdom!
Jag: Eh jo, typ..? Iaf, du var dum, och sen mitt i drömmen så berättar du att B tagit livet av sig! Vidrigt. Det var jättehemskt. Och det var en såndär natt när man vaknar och somnar konstant så efter ett tag vet man inte vad som är dröm eller verklighet längre... Var ju nära att panik-smsa dig vid åtta på morgonen tills jag insåg att det hela KANSKE bara var en dröm...
Daniel: ...älskling. jag älskar dig ändå




Daniel: Sitt inte därborta som i någon liten syjunta och lägg dig i andra människors liv,
skriv på din bok eller nåt istället!
Jag: Javisst ja! Min bok. Jag visste att det var nåt jag glömt att göra
Daniel: Älskling.. Du lägger dig i hur andra uppfostrar sina barn och rabblar ständigt
om att du är senil. Det är lite tant-varning på dig
Jag: Mm och det är därför du älskar mig





Innan var vi på bio och såg Unstoppable. Bra film dedär. Tror jag bröt Daniels hand i de mest nervkittlande scenerna dock.. Krutgumma är jag!

Det söta och det salta

Åh.. aldrig tidigare har jag väl önskat såhär starkt att jag kunnat dela upp mig i två och vara på mer än en plats åt gången?

Men allting har sin tid. På ett sätt är jag gladare än jag någonsin kan minnas att jag varit tidigare, och kanske känns den kluvna situationen desto mer påtaglig av just den anledningen då också. Det söta och det salta. Kontrasterna förstärker bägge sidor.


Nu är jag i örebro hos Daniel och det är underbart, men jag saknar min bestis, min familj och mina katter. Och när jag väl är hemma så kan jag inte glädjas helt åt det, utan längtar konstant efter Daniel.

Aldrig nöjd. Aldrig kan jag vara nöjd.

Men jag borde egentligen vara glad och känna mig lyckligt lottad. För när har jag någonsin haft så mycket bra i mitt liv på samma gång? När har jag någonsin haft så mycket att sakna, längta efter, glädjas åt och gråta över på en och samma gång? Aldrig. Aldrig har jag haft såhär mycket på samma gång.


Och just nu tittar jag på En Vampyrs Bekännelse eftersom jag läste ut boken igår. Då måste man ju se om den gamla filmklassikern för att jämföra bok med hollywoodslakt som vanligt. Daniel är iväg och kommer inte hem förrän vid ett inatt, jag saknar honom.


Kaktus in my throat

Jag köpte mina kaffefilter, och jag dricker osunda mängder kaffe om dagarna, och jag klänger på min hunniebun ständigt när han inte är i skolan, och just nu så sitter jag med en öl och chillar medan karln min spelar cowboyspel med sin kompis Johan.

Som vanligt nu när det är snö och kallt ute så känns det lite som att jag svalt en kaktus och andats in några kilo sniglar. Not nice.


Happ. Nu tänkte visst Daniel stula tillbaka sin bärbara. Seeya.

Another Monday

Då var det dags för en örebro-vecka igen. Jönköpingsveckan var bra och jag flängde runt en hel del, några av höjdpunkterna var definitivt impuls-filmkvällen med bestis, att Daniel kom ner och såklart festen i lördags!

Nicco, Linn, Jag, Tobias och Daniel. Partymode on :)


Vad som sker nu under örebroveckan är ovisst. Hade jag varit snuskigt rik så hade jag hittat på mängder, men nu är jag både fattig PLUS att julen nalkas och det innebär ÄNNU fattigare D;

Ska iaf försöka se till att umgås med bror som fyllde år förra veckan, och så hörde jag det viskas om par-aktivitet på lördagen med en viss Johan och hans sköna böna.


Just nu tampas jag mest med mig själv då en sida av mig väääldigt gärna vill sova en stund, men den andra vill vara produktiv och spara sömnen till inatt. Åååh.. om det ändå fanns kaffefilter så det vore möjligt att brygga mig kaffe! I.. MUST.. BUY ..!!

Söndagslunch

Gårdagen var jättekul. Gick på stan med bestis, hämtade sedan upp mah man och strax därefter bar det av till råslätt där det dracks, dansades och pratades fram tills midnatt då jag och hunbun kände oss trötta och åkte hem.

Nu sitter Daniel med en bok och övar på sitt trollande och jag dricker kaffe. Vi ska in till stan och luncha med hans vänner alldeles strax :)

Imorn åker vi till örebro.

Pinch me

Ikväll är jag trött. Igår agerade jättesnälla storebror skjuts-assistans åt mig när jag behövde flänga runt i en MASSA ärenden som enligt mig var akuta och livsnödvändiga. Såsom rean på akademibokhandeln, klädinköp, mängder och mängder med mat och hushållsgrejer samt en sväng på systemet så jag får det extra extra kul på lördag... När man ska kånka på 3 matkassar, 10kg sand, 2kg  torrfoder samt två fyllda systemetkassar då är man VÄLDIGT tacksam över att både få skjuts och bärhjälp!



Idag steg jag upp och kastade mig hem till Linn med min tvätt på förmiddan, för hon var minsann så snäll att jag fick tvätta med henne på hennes tvätt-tid. Bestis-stämpeln dunkade lite extra idag :) Sen impuls-åkte vi till bibblan för att låna lite filmer att glo på, och när vi skulle handla mat råkade vi snubbla över nutellaburkarna och sen sket sig det där med kostcirkeln helt. Choklad mättar också...?

Galpals da Pooh

Längtar tills imorn. Såhär kul har vi ju liksom som nyktra! Imagine the joy of le alkohol liksom.


Ps. Igår firade jag 14 dagar som nikotinfri! Hur bästig är inte jag då?

Morgonstund..

..har icke guld i mund!

Vaknade klockan sex av att EN VISS kisse trampade mig i ansiktet medans han spann högljutt likt en båtmotor. Hade nog varit surare om det inte vore för att jag till viss del var tacksam dock, har nämligen haft en obehaglig natt fylld av mardrömmar.. Otrohet, storm, självmord och inbrottstjuvar på samma gång var liksom inte okej.

Såg iaf till att få en produktiv morgon (lite nostalgisk också
- iklädd mammas gamla urtvättade ananaströja och yoghurt-med-skivad-banan frukost)

Har suttit och försökt hitta billiga tågresor samt räknat om min månadsbudget. Går hyfsat. Är sååå trött. Funderar på att lägga mig och lyssna på talbok en stund, men har så mycket i huvudet att jag tvivlar på att jag kommer kunna slappna av.

Nu ska jag fortsätta att gosa lite med Eddikins.

:D

Jag saknade hunbun så mycket att jag köpte en tågbiljett åt honom på lördag!

:D

Idag var för övrigt asbra. Fick hela lägenheten städad, besök av mamma, städade hela päronens hus, åt macka med helgskinka (samma sak som julskinka. nomnom), åt nästan upp alla deras kakor, pappa kastade massor med mat på mig (mat verkar vara ett populärt tema hos mina föräldrar) och avslutade aftonen med att fixa mammas ögonbryn och sedan dricka kaffe medan jag informerade henne om vilken helt fin karl jag lyckats snärja.

Nu ska jag värma matlådan med "förlorade fläskkotletter".. eller vare "misslyckad sjömansbiff"... kanske "trasiga köttbullar"? HMMM... Nåt kött med panering, potatis och sås iaf. SEEYA!

Gonatt

Har varit en soft dag. Startade den med havregröt och honungsté-frulle, åkte sen hem till bror och tjötande en stund, åkte vidare till willys där jag handlade mat med bestis, och sen bar det av hemåt igen.

Agerade duktig extrafru åt bestis och diskade medans hon agerade duktig extrafru aswell genom att fixa gott käk till sin man och mig. Sen såg vi på bra film, åt mat, fruktsallad, popcorn osv.

Har nu på kvällen försökt klippa till en kortare men fin frisyr av löshåret.. Vet inte hur fanken det gick. Får väl se. Sen har jag diskat av och hängt upp alla de stackars datasladdarna på tork. Imorgon blir det spännande att se om dom funkar.

Och imorgon ja.. Då kommer min mamma hit efter jobbet, så jag ska försöka se till att det är ordentligt städat tills fyra. Om tolv timmar alltså. Snark.

På fredag ska jag festa med Linn och annat skönt folk. Najs.



Mental note:
Sex á la Spore


Linn: Pling!
Robin: Pling!
Linn: Pling pling pling!
Robin: Pling Pling PLING PLING
Linn: PLING PLING..
Robin: *sträcker ut armarna* TADAAAAA!

Ensamt

Snyft. Nu är jag hemma igen. Men det känns inte ett dugg hemma utan Daniel. Fan vad jag whinar nuförtiden om det, men det känns verkligen så. Samtidigt så gosar jag ihjäl katterna, för mitt hjärta brister lite varje gång jag åker ifrån dom. 

Känner mig så jävla BLARGLH.... What to do what to do...
Det är inte alltid lätt...


Nåja. Nu ska jag koka lite nudlar åt mig, ge kissarna gelegojsmat och ta med mig dom till sängen. Tror både dom och jag behöver lite extra närhet och kärlek inatt..


Ps. Tyckte det luktade så funky vid datorn, så jag drog ut dumburken och hittade en kissemjaou-spya-explosion över varenda datasladd som fanns därbakom. Fick tillochmed montera itu skrivaren för att få loss den sladden.. Och det luktade konstigt -bränt nästan.. Tur att min datakunnige bror är vaken sent och därför går att rådfråga. Nu ligger alla sladdarna i blöt i diskhon. Ska bli spännande att se om:

1 Det kladdiga illaluktande försvinner
2 Dom fungerar efter badet

So Close

Ikväll är det dags för hemfärd.. Det suger. Hårt. Bror Frankieboy hörde av sig igår och bjöd mig på födelsedagskalas i helgen.. Men jag tror inte jag kan åka hit innan måndag om en vecka. Det suger också.


Håller på att brygga lite kaffe nu. Men det kanske är dumt, har varit kroniskt sömnig i flera dagar nu, och kaffe har på nåt vänster gjort mig ännu sömnigare.



Dagens sound:
Jon McLaughlin - So Close


all that I want is to hold you
So clo


Strax tänker jag agera klängig flickvän No #1 eftersom det känns aningen inhumant att behöva åka härifrån :C

10



Tio dagar giftfri nu.
Inga cigg, snus, plåster eller anything. Awesome.
Har med andra ord sparat in cirkus 400 spänn.


Imorn åker jag hem till Jönköping.. Saknar mina små kissemjaouer så visst, på ett sätt vill jag hem och gosa livet ur dom.. Men samtidigt vill jag inte åka ifrån Daniel... skit och mögel också..

Oh well. Kommer ju hit om ungefär en vecka igen. Tills dess får jag väl tröstäta glass, galpala med bestis Linn och gosa sönder kissarna helt enkelt.



Nu ska jag och Daniel se på någon najsig Stephen King film tror jag bestämt.


Den lilla sjöjungfruns bröllop

Tog en liten tupplur efter frukosten och det blev två spännande timmar vill jag lova!

Först och främst, hela drömvärlden utspelade sig i Sims 1 format. oh joy typ. För det andra: jag var på Den Lilla Sjöjungfruns ARRANGERADE bröllop. Jag lekte med Flubber (Blunder hette Flubber i min dröm av nån anledning) i en vattenpöl tills de vuxna kom och skällde ut oss för att ha smutsat ner oss inför cermonin.

Jag gick in i Sims 1 badrummet för att tvätta av mig, och upptäckte att spegeln hade monterats över huvudhöjd, så jag fick klättra på en pall för att hamna i rätt höjd, och väl vid spegeln upptäcker jag att jag har en i högsta grad klämbar cysta i kinden (seriöst, so gross att jag får rysningar nu EFTER drömmandet... riktig youtube style på det där)....
Kommer sen ut ur badrummet där det är världens kaos, bröllopet är avblåst och alla kutar runt i panik.

Och där vaknade jag.

Kaffe, snö och skor

Jag har börjat glida in i mina gamla kaffevanor igen. Det känns MYCKET bra. Dessutom är det otroligt mysigt att sitta med en ångande kopp framför sig medan man tittar ut på all snön utanför fönstret.

Snön som för övrigt bara dunsade in i tisdags med fullt ös och såg till att inga bussar gick häruppe när vi skulle iväg och handla. Så vi gick. Och lagom tills vi kom fram var mina ögon röda och kinderna helt svarta av all snön som blåste RAKT I NYLLET på mig jotacksåmycket. Jag insåg även under helvetesfärden á la isstorm att jag inte äger några bra vinterskor.

Så igår följde jag med syster till köpcentrat och passade på att prova rejäla skor. Hittade ett par som var löjligt sköna och varma, får se om och när jag får råd...


Senare ska jag spela lite Dragon Age

"Hip-Crusher"

I fredags när jag vaknade en timme senare än jag skulle gjort, stapplade jag fram till min förrädiska mobil som inte väckt mig i tid och finner den itu-monterad med batteriet urtaget. Inte nog med att jag som nyvaken svarar i tv-kontrollen när det ringer, eller är en mästarLJUGERska i sömnen (long story) när jag blir tilltalad, tydligen är jag en skicklig mobilmördare när den väsnas och väcker mig också... Jag kom iaf iväg med nöd och näppe och tack vare taxi-söta-storebror så missade jag inte tåget till örebro. Den här morgonen beslutade jag mig dessutom för att inte röka något mer.


I lördags var det lite familj á la radhus-afton här, det åts smarrigt käk, Daniellorna och radhuspappan spelade mycket poker och efter att jag låtit Min Daniel nyttja mig som lucky charm en match för mycket så lät jag tonårsdottern sminka mig (rött läppstift, turkos ögonskugga och glittriga kinder är så hett!).

I söndags cyklade vi (radhusfamiljen, jag och Daniellorna) till gustavsvik-badet här i gnällbältet. Ojoj. Jag börjar bli gammal! Efter bara en sisådär två turer i alla rutschbanorna (utom toastolen of death)..


..och kanske fyra-fem turer i vildforsen som slog sönder höfterna på mig samt fyllde både magsäck och lungor till bredden med härligt klorvatten så kastade jag in handduken och spenderade resten av baddagen i den oh-så-sköna bubbelpoolen.


Idag (måndag) så skuttade vi upp och tittade vidare på "The Sarah Connor Chronicles" som Daniel väldigt succesfully fått mig att älska, sen fixade han avancerad microvärmda-köttbullar med snabbmakaroner-lunch åt oss innan vi drog iväg till universitetet (där jag satt med på föreläsningen tills jag insåg att läraren tyckte det var kul att spontanpeka lite på eleverna och ställa avancerade frågor om retorik -då smet jag i pausen för att INTE återvända till rummet där min riktiga identitet kanske skulle blivit avslöjad...). Därefter stack jag, Daniel och hans kurskamrater Johan, Raymond och Max iväg till stan där vi utförde ett småbusigt uppdrag.

Nu är vi hemma, Daniel och Raymond pluggar via skype och jag bara slösurfar och äter popcorn.


Ps. Under bussresan till stan idag pratade vi om gustavsvikbadet och jag blev uppmärksammad på att vildforsen även är känd som "Hip-Crusher".. om jag ändå hade vetat detta i förväg.. Ajaj mina stackars höfter :(


Late Night

Har varit en lång dag. Men ändå känns det inte som att jag fått SÅ mycket gjort... Hrmf. Är väl bara för att jag vill vara färdig och framme i örebro istället för omkringirrandes i min röriga lägenhet.

Fint är iaf att ha en pappa som svängde förbi igår med impulsinköpt väska åt mig. Hade pratat med honom om att min ordinarie resväska både var för liten -men nu också trasig pga att överpackning resulterat i totalkvaddad dragkedja. Att han skulle komma förbi med "Tjejig xtra stor resväska med lagom många fack" hade jag inte väntat mig! Fint att ha en så givmild och gullig papi ♥ Att packa den här gången känns så wierd.. "Va, är den inte full än? Behöver jag inte ta en extra kasse vid sidan av väskan?!" haha.



Isn't it pretty? :D

Nej nu ska jag återgå till att ränna runt en stund till.. Blir alltid att jag lägger mig sent natten till att jag ska nånstans..



Eucalyptus tisse

Jag måste ha universums klantigaste katt... Eddie är anledningen till att jag numera lägger på locket på toastolen (hur många gånger kan en katt dratta i toastolen och FORTFARANDE inte lära sig av sina misstag?), igår efter att jag tappat upp ett eucalyptus bubbelbad så hörde jag världens plask, och jovisst...

plaskvåt eucalyptusdoftande kisse återfanns strax.

Han flög runt som en raket i lägenheten och splattrade som bara den. Efter att snälla matte gnoggat honom lite torrare med handduk så assisterade Charlie med att tvätta pälsen ren.

Och vad gjorde han idag? Jo jag hörde ett "Mrrrrrrreeeeaaaaaaauuuuwww" och när jag vänder mig om så ser jag två spretande ben och svans tillsammans med kattrumpa sprattlandes i fönsterglipan jag alltid brukar öppna. Eddie (givetvis) satt fast.

Jag trodde att katt #2 skulle vara smartare än Charlie som sprang in i väggar och liknande men neeeejdå. Två riktigt korkade, klantiga, räk-nobbande katter har jag. But I luv them verry verry much!


Ps. Mental note: "Detta är dag 1"

In the dark of the night..

Haft en bra dag! Åkte hem till päronen och våldtog deras tvättstuga, åt upp den goda brunchen papsen fixade (rösti, prinskorv, köttbullar, äggröra och naminamnam), städade deras hus, handlade på netto och fick sedan skjuts hem. Väl hemma så chattade jag med folk, skypade med Daniel och hans kurskamrater, samt slösurfade. Shit vilket hetktiskt och krävande liv jag har.... höhö.

Och nu... Nu sitter jag och försöker knaggla ihop en ny design. För jag hatar den här designen. Men det går inge bra alls, hittills har det endast resulterat i att jag tycker jag är ful på alla bilder av mig själv (självhat deluxe atm).

Funderar starkt på att ta en cigg, trycka i mig kakor och titta på tv-serier istället...


JAG VILL HA FREDAG IDAG!!!

Laterz.

Bittersweet

Well well. Internetbanktjosandet löste sig tillslut, Daniel satte sig på tåget till örebro efter en del kramande, jag fick låna laddare av papsen (samt fick en hel del fryst föda slängd på mig, oooooooh-yum), och kvällen har nu avslutats med ett mysigt skype-samtal ifrån Daniel där han beställde tågbiljetter åt mig inför nästa besök :D

(Jag och Eddikins vinkar till vår favorit Daniel)

Idag (eller igår? 1 Nov i vilket fall) är det för övrigt en månad sen han och jag började kila stadigt. Sweet! Norrlänningarnas matchmaking-skills är definitivt både effektiva och farliga. Fast Linn kallar ju Daniel för bestistjuven numera så hon kanske inte är helt nöjd med slutresultatet? HMM..

Nej nu ska jag äta upp resterna ifrån middagen jag så fancy slängde ihop tidigare och glo sönder alla missade tv-serieavsnitt jag har att ta igen!

Laterz.


Ps. Sen fyller ju min darling år idag också, och jag missade en väldigt i högsta grad inbokad msn-dejt med henne pga allt krångel med mobil och bank idag... Känns inte så lajbans. Det lägger vi definitivt till på "vad som sög fethårt idag"-listan! :C


Well this sucks

12:20
Först kräver min bank att jag numera ska logga in med en kortläsare de postat hem till mig. "Fine" tänker jag, installerar allt som behövs, skriver upp viktiga koder osv. Bankens sida hänger sig. Läser igenom instruktionsboken och provar igen. Bankens sida hänger sig. UNDERBART! Dels så har jag inte en susning om hur mycket pengar jag har, och nu kan jag inte betala räkningarna heller som jag måste göra IDAG.

Jag tänker automatiskt att jag får ringa någon kunnig karl inom familjen för att be om hjälp. Min mobil dör. Ska leta efter laddaren, laddaren är inte här. Laddaren sitter nog kvar i väggen, i Daniels rum, i örebro. Någon kunnig karl i familjen har förmodligen en reservladdare eller nåt, men hur ska jag kunna få tag i någon när min mobil dött och jag inte har en hemtelefon? ARGH


Och att Daniel åker hem ikväll suger enormt... Så jag tyckte ju redan att dagens slut skulle suga.. Allt det andra gör mig bara helt utmattad och hispig...


13:50
Verkar som att det kanske ordnar upp sig. Fick tag i Kunnig-karl#1 som har laddare, fick senare tag i Kunnig-karl#2 som ska assistera med att få hela internetbanktjosan skiten att förhoppningsvis funka. Men jag gör inget förrän efter att Daniel åkt hem ikväll. 


Oh what a sucky sucky day..