Försvunnen i böckernas värld

Hela hennes huvud genomfors av idéer för hur hon tycker bäst om att skriva texter. Det var definitivt inte i dagboksformat, slarviga oigenomtänkta texter som ingen brydde sig om och som inte fångade någons intresse. Bäst var att skriva välformulerande målande meningar som sög in läsaren i berättelsens värld och skapade en känsla av att vara närvarande i orden på pappret.

Hon blir alltid sådan här när hon läser böcker. Hon sugs in i en annan värld där andra regler gäller och denna existens gränser blir skrämmande suddiga. Men sen är väl just det själva poängen med att sticka näsan mellan sidorna, känna det sträva pappret mellan fingrarna och upptäcka till sin förvåning att när man läser bokstäverna tryckta på pappret byts ens synfält ut av bilder ens mentalitet skapar för att förverkliga och förklara meningarna ens sinne tvingas till att tänka i takt med orden som susar förbi.

Jo, både att läsa och skriva var hennes största fröjd i livet och fick hennes själ och sinne att sjunga. För vad är vackrare, underbarare och mer njutningsfullt än litteraturens underverk, förmågan att skapa ett helt nytt universum genom att läsa ord eller bygga ett eget genom att genomgå processen åt motsatta hållet?

Så hon reste sig från stolen, plockade upp sin bok och gick till sitt favorithörn i soffan där hon kunde öppna nästa bok och försvinna in i en annan värld. En fullkomligt fantastisk, tragisk, komisk, spännande och romantisk värld.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback