Melankolisk lycka

Kan inte beskriva det bättre. Har haft någon slags dämpad sorglig/lycklig/fridfull känsla i flera dagar nu. Även när solen tittar fram är den där.

Det är inte helt dåligt.. Men svårt att beskriva. För jag är mer lycklig än ledsen, men mitt i allt ska melankolin in.


Eufori

Gissa vad jag köpt och vad jag tänker sysselsätta mig med resten av dagen? :D:D:D:D
(Jag är dum i huvet för egentligen hade jag inte råd med dom..
Nu får jag leva på fiiilmjööööölk ! )



...och ikväll bär det av till Janet! :)

Önskelista

Ge mig pengar så är saken biff!

ÅÅåh.. jag har snart slukat första boken.. måste.. ha.. mera...

Allt ska ändras

Ut med det gamla, in med det nya. Det här året tänker jag skaffa mig en ny självbild, ny tillvaro, ny livsstil, ja allt gammalt ska ut och allt det nya ska in. Det ska inte ske på en och samma gång (blir aldrig bra när man sla försöka skynda på sånt här), men det sker i sin egna lilla takt :)

En utav ändringarna är att göra mig av med larviga smeknamn och hålla det mer vuxet (då jag faktiskt inte är 13 åriga KramNallen_DebsaN längre hehe..), och därför bytte jag mejl, och därmed även msn etc.

Jag upptäckte till min förtvivlan att min lista över 75 kontakter bara innehöll 15 (!!) värda att verkligen spara, eftersom jag inte ens pratar med de övriga 60 kontakterna.

innan (75 kontakter)


efter (TITTA SÅ TOMT DET BLEV!!!)


Jag börjar bli gammal å gaggig... :P

Ps. Jag försöker att varken tänka tillbaka med ånger eller vrede.. men igår hittade jag ett gammalt dagboksinlägg som fick mig att rasa. Jag ville åka tillbaka i tiden och agera beskyddande storasyster åt mig själv, förklara det jag uppenbarligen var blind för vid den tidpunkten. Så nu är jag lycklig för min egen skull och min nya tillvaro!

Moster för tredje gången!

Idag blev jag moster för tredje gången! Nu har min yngsta storasyster fött sitt tredje barn, men första flicka!
GRATTIS ANITA & TOMAS!


(På bilden: Anita & Tomas, Emil är bebisen och Petrus är lillpluttrik)

Det känns jättekul! Längtar tills jag får åka dit och titta på lillskruttan!

Böckers magi över mig

Dagen igår blev helt plötsligt underbar, och det goda humöret har hållit i sig tills idag. Varför? Jo för att jag satte mig ner och läste de 6 första kapitlena av 'Om jag kunde drömma'. ÄNTLIGEN en vampyrbok som inte har en 13 årings mentalitet över sig!

Nu ska jag sätta i mig lite lunch... och LÄSA<3
Pusshej


Grått grått och mycket vått

Idag är en riktigt grå och blaskig dag. En dag då jag bara tänker negativa saker, en dag där inget känns riktigt bra. Jag försöker tänka på vårdoften jag kan känna en antydan av, jag försöker fokusera på texten i boken jag nyligen köpt. Men all entusiasm och glädje är som bortblåst. Regn, slask, blött, grått.

Men nu ska jag iaf bege mig hem till mina föräldrar, blev bara umgänge igår, så jag får ta städningen idag. Förhoppningsvis blir jag lite gladare av det.

Nupp-sugen Charlie

Idag ska jag till rökkavvänjningssköterskan.. fast jag är så himla seg att jag funderar på att boka om tiden.. Alltid ska jag skolka! Men sen ska jag hem till föräldrarna iaf, och DET är alltid kul numera :) Tänk att man uppskattar umgänge med sina föräldrar så väldigt nu när man är vuxen? Som tonåring och när jag bodde hemma så hade jag inte jätte mycket till övers för att umgås med dom. Men nu är det jättekul! Igår skuttade jag iväg till Janet på eftermiddagen och umgicks lite. Det var världens kaos då dom skulle ha upp en TV på väggen. Men trevligt ändå. Längtar till helgen då det blir mer umgänge med henne!



Och: Suck. Nu är hon igång igen. Min lilla tonårsrebell. Men den här gången verkar hon riktigt lida så jag har ringt & beställt tid för sterilisering åt henne den 11 mars. Kom hem igår och såg hur hon låg på golvet å nästan skakade... :( Staaaackars älsklingsmisse!



Nuuu ska jag koka kaffe (min dumma idiot har inte lyckats sluta med det ännu!)

Utmanad av Lojsan

Nu är jag utmanad av Lojsan (http://lussebulle.blogg.se/)
att skriva 8 sanningar om mig själv!


1) Jag tycker att jag är en ganska snygg person men har för mycket stoppning. Något jag ständigt gnäller över tyvärr.
2) Jag oroar mig ofta över personer jag borde låta vara, till detta hör även att jag lägger näsan i blöt alltför ofta.
3) Jag blir jättelätt förälskad, läskigt lätt faktiskt. Men det kan ju tilläggas att jag inte blir det OFTA för den sakens skull.
4) Jag har noll tolerans gentemot knark. Jag hatar knark av hela min själ. Om det fick resten av världen att sluta med knark så skulle jag bli absolutist!
5) Jag går upp i mina intressen för mycket. Det tar upp all min tid och skuffar undan allt annat viktigt.
6) Jag tycker egentligen inte om mat eller att äta den. Det är SÄLLSKAPET som ofta kommer med maten som jag gillar. Om det fanns ett piller som fyllde alla näringsbehoven så skulle DET vara vad jag livnärde mig på, LÄTT!
7) Jag har feströkt 2ggr sedan jag slutade snusa.
8) Jag målar alltid fan på väggen (som min käre far brukar säga). Tar ut sorgerna i förskott och gråter över spilld mjölk.

Regler:
1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta åtta sanningar om dig själv.
3. Utmana åtta personer (jag känner inte 8 st som bloggar)
4. Skriv ett meddelande till de åtta personerna så att de vet att de är utmanade. (det orkar jag int)
Jag utmanar:
Linda, Ottilia, Alexandra & Kmulls

"Jag är så jävla snygg!"

Har fått klagomål från min darling att min blogg inte är galen eller gnällig nog längre. Därför bjuder jag på en skitsnygg bild av mig själv och citerar ur Fucking Åmål: "Jag är så jävla snygg!" - där har vi lite galenskap.



Utöver detta så är jag superdegig i hjärnan och har varit länge, förstår inte vad det beror på och det gör mig lite irriterad. Men förhoppningsvis går det över. Och jag börjar misstänka att sommaren 09 inte blir någon smal-sommar, men nästa blir det definitivt, så jag får väl hålla huvudet högt och fortsätta vara stark - och där hade vi lite gnäll.

PUSS!

Mör & Glad

Jag hade världens bästa kväll igår, drack lite med Janet, rände runt i snöyra, fick träffa hennes väldigt trevliga kusiner, gick på bishop och twin, och avslutade kvällen med varsin cheeseburgare.


Idag vaknade jag alldeles mör i kroppen, men det känns skönt. Det är ju inte så ofta jag verkligen är igång och att bli påmind om det känns bara bra :)

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, men jag har en känsla av att det blir lugna aktiviteter.

Igår: Barnvakt - Idag: Festnisse

IGÅR
Satt jag & mamma barnvakt åt supergoa Petrus och Emil, vi fikade, såg film, byggde lego och åkte pulka. Jag var jättefeg och vågade knappt släppa iväg Petrus själv, men han tyckte det var jättekul så det gick bra. Men oj så tröttsamt det är med snölekar!

Därefter åkte jag & mamma till Rusta där jag fyndade en bok, och på kvällen handlade jag lite god mat.

IDAG
Har jag sovit extra länge och kroppen känns lite mörbultad. Ska träffa Janet ikväll, antingen här eller hemma hos henne och dricka vin och ha det mysigt (:

och NU ska jag laga lite äggröra och göra en kalkonmacka åt mig!

Friskare naglar

Alla som känner mig vet vilket nagelfreak jag är. Nagelförlängningar å lösnaglar har ockuperat mitt huvud sedan jag var 13-14 år. Det största problemet har varit att mina riktiga naglar blivit helt förstörda, samt att lösnaglar inte är direkt hygieniskt. Så det senaste året har jag gjort ett flertal försök att låta mina egna naglar växa, vilket inte gått så bra, då de går av hela tiden. Men nu har jag ÄNTLIGEN hittat något som faktiskt hjälper mina stackars naglar. Silica tabletter och aco "strong nails" är utkastat för gott nu ur mitt hem. Sally Hansens 'Grow Nails Now!' är min nya kärlek.


Ps. Har f
ått låna fars hantlar, tanken är att träna upp mina armar lite.

- - 09:36 - - - - - - - - - -
Jag ska strypa mig själv. Satt & tänkte på hur lycklig jag var över denna lilla orangea flaska och började leta efter fler produkter från Sally Hansen... Nu sitter jag & undrar om jag pallar att leva på knäckebröd och filmjölk hela nästa månad så jag kan UNNA MIG lite fler skönhetsprodukter... HABEGÄR!


Bubbelbad löser alla problem

Min dag har inte varit den bästa, därför tänker jag koka mig en liten kopp kaffe (oh no!), tappa upp ett bubbelbad, och bara relaxa. Lite tandblekning kanske också vore på sin plats nu.
Later!

Ps. Facebook bevisar verkligen att konceptet "it's a small world after all" faktiskt stämmer.


- - 22:18 - - - - - - - -
Tar tandblekningen imorn, men badet var väldigt härligt, precis vad jag behövde. Nu ska jag skala mig en apelsin och gosa sönder min kissemiss. Puss


Morgonkladd

Jag har sådan underlig hy, den är både torr och fet, eller fnasig och fet kanske man skulle kalla den? I vilket fall ska jag börja smörja den varenda morgon för att se om det inte blir bättre. Använder ju inget puder nuförtiden, så jag vet inte vad det fnasiga kan bero på.



Blåste även upp min pilatesboll imorse, tror den läcker.. men men. Då får jag väl börja träna lungorna genom att blåsa upp den varje gång innan jag använder den helt enkelt!

ang. kommentarerna:
Darling, jag har bytt blogg av flera anledningar. Bad mojo är en utav dom.
Camilla - vilken Camilla är du? :)

Grästorp

Idag ska jag hem till mina föräldrar på grästorp för att äta tacos och se första delen av Knutby dramadokumentären. Vi ska göra tacos utan bröd eller majs eftersom dom kör på GI, det ska bli intressant!



- - 23:00 - - - - - -
Min kväll har varit SÅ trevlig! Jättegod mat, jätte trevligt prat. Knutby dokumentären var.. helt okej, men underlig.




Ps. DAGEN har även varit helt underbar och fylld av solsken!

Alla hjärtans dag

Detta är den första alla hjärtans dag på 6 år som firas utan en pojkvän vid min sida. Det känns lite underligt att inte överösa någon med prylar som är dekorerade med hjärtan, eller söta små kort jag skrivit dikter i, men jag vänjer mig nog.

Jag har inhandlat en all hjärtans dag present åt mig själv (hängsmycke från guldfynd), för även om jag inte har någon hjärtevän så vill jag fira den här dagen. Detta är kärlekens dag, och kärlek är det bästa som finns!


Kaffe är utav ondo?!

Detta är nu mitt allra första inlägg i min nya och mer positiva blogg! Och i detta inlägg tänker jag ta upp KAFFE.

Jag har tänkt några gånger på senaste "Vad underligt. Jag blir förvisso piggare av kaffe, men humöret går ju rätt i bottnen av det.." och när jag tog min tredje kopp idag kom jag på något. Jag började dricka kaffe andra året på gymnasiet. Samma år jag fick psykbryt vid julen. Och därefter har ju mitt mentala hälsa inte varit på topp direkt.

Så jag började googla lite och hittade den här sidan:
Populär dryck med hälsoeffekter
"studier har visat statistiskt sett avgörande samband mellan kaffedrickande och olika tillstånd såsom oro, lättretlighet, aggression, depression, paniksyndrom, insomningsproblem, rastlösa bensyndrom, huvudvärk, eksem, magkatarr, inflammation i matstrupen, magsår, benskörhet och äggstockscancer."

Nu kanske mitt kaffedrickande inte alls har påverkat min mentala hälsa, men jag tänker sluta med kaffe för att se om jag mår bättre utan det.

Jag har fått bra självinsikt, jag har blivit mer självständig, jag slutade snusa, så nu är det kanske dags att se över de kvarstående aspekterna i mitt liv. Först ut: Trappa ner & sluta med kaffet!