Kära Deborah år 2002

Jag vet att livet känns svårt. Du vill vara slank som de smalaste i klassen, populär som tjejerna från din förra skola som spelar fotboll, du vill vara älskad av dom du i din tur älskar, och du vill få upprättelse från dom du känner har tryckt ner dig under ditt liv.

Men livet kommer inte alls bli som du trott.

För det första kommer du bli dunderfet. Jag menar inte mullig eller tjock, jag menar FET, som i enorm. Du kommer att väga över 100kg lagom tills du fyller 19. Du kommer inse att killen du tror du ska gifta dig med är otrogen mot dig och en massa andra saker som får dig att dumpa honom. Men det tar över 6 år innan du faktiskt lämnar honom. Du kommer varken bli konstnär, psykolog, dagisfröken eller kock. Nejdå. Du kommer starta ditt vuxna självständiga liv genom att leva på socialbidrag och känna dig fullkomligt vilsen. När du flyttar hemifrån så kommer det inte vara frivilligt, nej du kommer gråta och vara livrädd över att behöva stå på egna ben för första gången i ditt liv, och du kommer bli kvar i den lilla skithålan Jönköping som du svor på att lämna. Du kommer göra en magsäcksoperation precis som din mamma gjorde (vilket i och för sig är bra, för det resulterar faktiskt i att du en gång för alla faktiskt blir sådär smal som du drömmer om).

Kort sagt kommer livet bli helt och fullständigt annorlunda än vad du tror. Ingenting du hoppas på, drömmer om eller förväntar dig kommer att ske.

Men lustigt nog kommer du inte att sörja över detta faktum när du väl är vuxen. Du kommer njuta av att vara självständig och få råda över ditt eget liv. Du kommer se alla motgångar och misslyckanden som lärorika händelser som format dig som person, och du kommer bli otroligt mycket mer impulsiv och grabba chanser och möjligheter när de väl dyker upp istället för att vänta på mer passande ögonblick i tillvaron. Du kommer inse att även om livet inte blir som man trott, så kan det bli BÄTTRE (om än annorlunda) än man från början väntat sig.

Så kära lilla Debbie. Oroa dig inte. Livet kommer vara underbart och fruktansvärt de närmaste 10 åren. Men i slutändan ordnar det sig. För du har lärt dig att ta hand om dig själv, du har lärt dig att lycka är något man själv skapar och inte vinner av en slump, och du har också lärt dig att livet tar otroligt oväntade riktningar. Så lev och fröjdas, var lycklig för stunden, gråt när du är förkrossad och lär dig av motgångarna.

You're gonna be fine.

Mvh
Ditt framtida jag - Deborah år 2011

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback